17/08/2022

Η Αρχή Χωρίς Το Τέλος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

kakogiannis

Πρωτότυπη και πέρα από τα όρια του τυπικού, η μουσικοθεατρική παράσταση “Η αρχή χωρίς το τέλος”, που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00, στην κεντρική αίθουσα “Θέατρο” του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, στον Ταύρο.

Στo “Η αρχή χωρίς το τέλος”, ένας νέος ηθοποιός καλείται να ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία παράσταση. Γεμάτος όνειρα, αυτοπεποίθηση αλλά και αρκετά αμήχανος, έρχεται αντιμέτωπος με έναν τολμηρό σκηνοθέτη που του ζητά να… αυτοσχεδιάσει.

Το ταξίδι τότε αρχίζει για τον ίδιο αλλά και για τον θεατή. Ένα ταξίδι σε μία νέα εμπειρία, καθώς το κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικές ερμηνείες, τόσο μουσικές όσο και υποκριτικές.

Ποια είναι η αρχή; Υπάρχει τέλος; Μπορεί ο άνθρωπος μέσα από την προσωπική του Οδύσσεια να φτάσει σε μια λογική συνάρτηση με τη γνώση; Πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι απαντήσεις για τον ήρωα που παλεύει με το σημαντικότερο ερώτημα όλων: μπορεί ο ίδιος, μόνος του, να σκηνοθετήσει την ίδια του τη ζωή; Ή μήπως για να το καταφέρει πρέπει να αντλήσει δύναμη από μια πηγή έμπνευσης μεγαλύτερη από εκείνον;

Μία μουσικοθεατρική παράσταση με αφετηρία την εσωτερική αναζήτηση των: Γιώργου Καλαντζή, Χρήστου Βασιλείου και Νίκου Παπαδογιώργου που εμφύσησαν την απορία τους στον Αντώνη Παππά κι εκείνος εμπνεύστηκε την ιστορία, ζωγράφισε το τοπίο και έσπειρε τον λόγο για τον Μάριο Πλιάτσικα και την Ανδρονίκη Αβδελιώτη. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην ονειρική διάθεση του έργου έχουν τα τραγούδια που αποτέλεσαν και το έναυσμα για τη γέννηση του και τα οποία συνέθεσε με την προσωπική μουσική και μοναδική ενορχηστρωτική του γλώσσα ο Νίκος Παπαδογιώργος.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι: Μάριος Πλιάτσικας & Ανδρονίκη Αβδελιώτη.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Σοφία Αβραμίδου, Ηλίας Βαμβακούσης, Ευτυχία Μητρίτσα.

Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Καταχανάς (Βιόλα), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Τρομπέτα, φλικόρνο), Δημήτρης Τσεκούρας (Κοντραμπάσο), Δημήτρης Λειβαδιώτης (Τύμπανα), Νίκος Παπαδογιώργος (Πιάνο).

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι: Γιώργος Γκώνιας, Ανθή Μητροπέτρου, Βαγγέλης Κάσσος, Ζωή Γαντέ, Μαριλένα Καββαδά, Αριάδνη Λαδά.

Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Καπογιάννης.

Φωτογραφίες backgound και θεματικές: Άκης Χρήστου.

Παραγωγή: Νίκος Παπαδογιώργος.

Xορηγός : Imago Dei.

(Συνολικές Επισκέψεις 126, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*