«Αρκτικός», το καινούργιο βιβλίο της Ιωάννας Ντούμπρου – Βιβλιοπαρουσίαση

Το Little Tree Books and Coffee και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 20:00 στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιωάννας Ντούμπρου: Αρκτικός.

Με την Ιωάννα Ντούμπρου θα συνομιλήσει ο πολιτιστικός συντάκτης και συγγραφέας Νίκος Κουρμουλής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μια γυναίκα και ένας άντρας, αγαπημένο ζευγάρι, αν και φαινομενικά αταίριαστο, αποφασίζουν στα εβδομήντα τους ένα ταξίδι με πυρηνικό παγοθραυστικό στον Αρκτικό Κύκλο.
Η κεντρική ηρωίδα και αφηγήτρια της ιστορίας, μας παίρνει μαζί της στο πλοίο και μας ξεναγεί στον κόσμο της — στην έρημο, στην Αγία Πετρούπολη, μέσα στο μυαλό ενός γορίλλα. Μας συστήνει το ιδιότυπο «μουσείο του εαυτού» της, όσα την έχουν διαμορφώσει με τρόπο που η απόλυτη αξία της ζωής να είναι για εκείνη η εξερεύνηση. Μαθήματα γεωγραφίας και μαγικές λέξεις, κανιβαλισμός και μπάμπουσκες, ένας ζωολογικός κήπος δίχως κάγκελα στους κινούμενους πάγους, η ερμηνεία των ονείρων υπό την επίδραση του φωτός του μεσονυκτίου, τα πάντα επιβεβαιώνουν για την ηρωίδα ότι το να υπάρχεις είναι ένα θαύμα.
Όταν το παγοθραυστικό φτάνει στην κορυφή του κόσμου, η γυναίκα κάνει ένα λάθος που μπορεί να της στοιχίσει ακριβά. Υπάρχει άραγε κάτι που μπορεί να τη σώσει;

Πληροφορίες για τη συγγραφέα
Η Ιωάννα Ντούµπρου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ιστορίες της έχουν δηµοσιευτεί σε περιοδικά, έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς και έχουν συµπεριληφθεί σε συλλογικούς τόµους. Για το πρώτο της βιβλίο, Βορινή παραλία (Εκδόσεις Πατάκη, 2019), ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στην πεζογραφία του περιοδικού “Ο Αναγνώστης”. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο της, το μυθιστόρημα Αρκτικός (2024). Έχει ταξιδέψει σε άλλες χώρες, στο φεγγάρι, στο παρελθόν. Ενίοτε, κάνει τα ταξίδια της βιβλία.

Little Tree Books and Coffee
Καβαλλότι 2, Ακρόπολη
Τηλ.: 210.9243762

Διαβάστε περισσότερα στο Facebook event εδώ.

Βρείτε το βιβλίο εδώ και σε e-book εδώ.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top