05/12/2023

«Αυτή η γλυκιά αρρώστια» της Patricia Highsmith – Ένα ψυχολογικό θρίλερ από την κορυφαία του είδους!

«Αυτή η γλυκιά αρρώστια»

Ένα ερωτικό πάθος που ξεπερνά τη λογική. Σε αυτό το μυθιστόρημα η Patricia Highsmith με τον μοναδικό της, αξεπέραστο τρόπο, πλάθει ένα σύνθετο ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο αγωνία. «Αυτή η γλυκιά αρρώστια» σε μετάφραση Μαρίας Λαϊνά – κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Ντέιβιντ είναι ένας ήσυχος άνθρωπος. Δουλεύει σκληρά όλη την εβδομάδα και κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτεται τη βαριά άρρωστη μητέρα του – ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι γύρω του. Η σπιτονοικοκυρά του ανησυχεί αν θα βρεθεί γυναίκα αντάξιά του, όπως άλλωστε και η αφελής συγκάτοικός του Έφι, καθώς και ο φίλος του ο Γουές, αλλά όλοι τους αγνοούν ότι ο Ντέιβιντ έχει ήδη βρει την τέλεια γυναίκα, την Άναµπελ. Αγνοούν ότι ο Ντέιβιντ κάθε Σαββατοκύριακο, αντί για την άρρωστη μητέρα του, επισκέπτεται µόνος τη ζεστή φωλιά που έχει ετοιμάσει για να στεγάσουν τον έρωτά τους µε την Άναµπελ στη Νέα Αγγλία. Αγνοούν την Κατάσταση: ότι η Άναµπελ αρνείται να επισκεφτεί αυτό το σπίτι, γιατί είναι ήδη παντρεμένη µε κάποιον άλλο και έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Ένα ελάσσονος σημασίας εμπόδιο για τον Ντέιβιντ, πράγμα για το οποίο όμως θα πρέπει να πείσει και την Άναµπελ…

Έγραψαν για το βιβλίο:
 
«Η Highsmith διαθέτει µια απαράμιλλη αίσθηση του ρυθμού του τρόμου». 
Times Literary Supplement
 
«Τα μυθιστορήματα της Highsmith είναι σαν εφιάλτες που µας κρατούν ξάγρυπνους».
New Yorker
 
«Μια εντυπωσιακή σπουδή στην ανθρώπινη ψυχολογία».
New York Times
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.


mm
About Γιάννης Καφάτος 2165 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*