27/10/2021

Η «χαζή» φωτογραφία του φτερού (Video)

Γράφει ο Θωμάς Χρίσταινας

του φτερού

Η πρώτη φωτογραφία σχεδόν σε κάθε άλμπουμ μας από ταξίδι με αεροπλάνο. Αυτή η χαζή φωτογραφία του φτερού, που ξανακοιτώντας τις αναρωτιέσαι γιατί δεν την έσβησες από τη συλλογή.

Σε αυτή λοιπόν εγώ «κόλλησα» σήμερα που επέλεξα να ανοίξω το φάκελο με τις φωτογραφίες από το τελευταίο ταξίδι που έκανα στο εξωτερικό. Δεν χρειάστηκε να πάω παρακάτω. Ο σκοπός της νοσταλγίας επετεύχθη και η “χαζή” φωτογραφία του φτερού πήρε την εκδίκηση της.

Ήταν αρκετή από μόνη της να με κάνει να αναπολήσω τις ωραίες μέρες που μπορούσαμε να κλείσουμε μια πτήση και να ξεκινήσουμε μια ολιγοήμερη καταγραφή αναμνήσεων και συλλογή στιγμών, εμπειριών και γενικά καταστάσεων που σε κάνουν να επιστρέφεις στη βάση σου άλλος άνθρωπος κάθε φορά.

Είναι παράξενο το πώς αυτός ο διαστρεβλωτικός φακός του 2020 τα κάνει όλα αυτά να φαντάζουν τόσο κοντινά αλλά και τόσο μακρινά ταυτόχρονα… Ελπίζω εντός του 2021 να βγούμε επιτέλους από αυτό το “pause mode” και να ξαναγεμίσουν οι συσκευές όλων μας με φωτογραφίες, έστω και στο φάκελο με τα διαγραμμένα, όπως αυτή που συνοδεύει το κείμενο.

Θωμάς Χρίσταινας

Υ.Γ. Και επειδή μιλάμε για Ιούνιο του 2019, ας συνοδεύσω το κείμενο και με το τραγούδι που άκουγα ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια εκείνης της πτήσης:

(Συνολικές Επισκέψεις 263, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Θωμάς Χρίσταινας 12 Articles
Μπαίνοντας στην εφηβεία (στις αρχές των 90s) αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει ραδιόφωνο, να γράφει σε μουσικά έντυπα και να πίνει καφέ στα φανερά! Ευτυχώς τα κατάφερε και τα τρία...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*