27/01/2023

Το Cine Φώσκολος φέρνει τον αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο στη Ζάκυνθο – Αφιέρωμα Finos Films

Το Cine Φώσκολος φέρνει τον αγαπημένο

Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσουν οι ζακυνθινοί αλλά και οι επισκέπτες του νησιού στο Cine Φώσκολος

Ο Άγγελος Πυριόχος ανακοίνωσε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για να τιμήσει τα 40 χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού έλληνα παραγωγού που χάρισε μοναδικές ταινίες που αγαπήθηκαν. Ο Φιλοποίμην Φίνος και η Finos Film στη Ζάκυνθο!

Το αφιέρωμα έχει τίτλο: Η FINOS FILM ΚΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ
και όπως γράφει ο Άγγελος Πυριόχος στο λογαριασμό του στο Facebook:

40 χρόνια από το θάνατο του Φίνου του ανθρώπου που δημιούργησε την θρυλική εταιρεία Finos Film o κινηματογράφος ΦΩΣΚΟΛΟΣ τίμα και θυμάται το ελληνικό σινεμά. Από Πέμπτη 7 μέχρι Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη κάθε βράδυ θα προβάλλεται μια ιστορική ταινία της Φίνος σε ψηφιακή μορφή .

Οι περισσότεροι από εσάς δεν τις έχετε δει ποτέ σε μεγάλη οθόνη. Δεν έχετε γνωρίσει τη μαγεία του σινεμασκόπ στα μιούζικαλ.

Έτσι λοιπόν θα δούμε τις ταινίες: 

Κορίτσια για φίλημα , Μανταλένα , Επαναστάτης Ποπολάρος , Τζένη Τζένη, Η Ωραία των Αθηνών , Πυρετός στην άσφαλτο , Στεφάνια.

Και η Ζάκυνθος; Μα είναι μέσα. Ο "Ποπολάρος" εδώ γυρίστηκε , ο Πλέσσας, ο Μουζάκης , ο Καπνίσης, μεγάλοι συνθέτες, Ζακυνθινοί.

Η κυρία Τζένη Ρουσσέα. Ο Γιάννης Δαλιανίδης που τόσο μας αγάπησε και έκανε για χρόνια τις διακοπές του εδώ.

Σπάνιο αρχειακό υλικό της Φίνος θα εκτίθεται στη στοά του Φώσκολου και ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ιάσων Τριανταφυλλίδης κάθε βράδυ θα μας παρουσιάζει τις ταινίες με μαγικές λεπτομέρειες άγνωστες στους περισσότερους.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Γιορτάζουμε 100 χρόνια σινεμά στη Ζάκυνθο και είστε όλοι καλεσμένοι στη γιορτή μας!


mm
About Γιάννης Καφάτος 2053 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Άγγελος Πυριόχος: Γιατί Πούλησε τα Χρυσαφικά του

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*