27/06/2022

Δεν φαντάζεστε τι θα… ξεστομίσει η Σοφία Μουτίδου!


 

Για τις στιγμές που θέλουμε να πούμε πολλά και κρατάμε το στόμα μας κλειστό.
Για τις φορές, που η αγανάκτηση φτάνει εκεί στην άκρη της γλώσσας, που λες εδώ το ‘χω, θα το ανοίξω το ρημάδι και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, αλλά τελευταία στιγμή επικρατεί εκείνη η τεντωμένη πάνω σε μια τρίχα, κλωστή, πετονιά,
what ever, ψυχραιμία (αυτή η… άτιμη) και το βουλώνεις σαν λογικός και σώφρων (;) άνθρωπος.


Για όλα εκείνα τα λόγια, τα ξεσπάσματα, τις βρισιές που συγκρατήσαμε… Ήρθε ο άνθρωπος που θα πάρει το αίμα μας πίσω και θα τα πει έξω από τα δόντια, σταράτα και κάτι… παραπάνω βρε αδελφέ!

Η Σοφία Μουτίδου, από τις 6 Ιουνίου, ετοιμάζεται να μας πει «Πολύ κακές λέξεις», στον Θεατρικό κήπο του Χυτήριου. Τόσο πολύ κακές, που το έργο θα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών. Γιατί όλη αυτή η εγκράτεια, την γυναίκα (που υποδύεται η Μουτίδου) την έφτασε στον νευρολόγο και εκεί θα την συναντήσουμε στο Χυτήριο.

Στον προθάλαμο ενός τόσο διάσημου γιατρού, που κάνει casting για να επιλέξει τους ασθενείς του, ώστε να ασχοληθεί μόνο με τους πιο «ιδιαίτερους» και πιο διαταραγμένους. Η πρωταγωνίστρια μας ελπίζει να είναι αυτή η τυχερή, η οποία θα κερδίσει 6 μήνες δωρεάν θεραπεία από τον διάσημο νευρολόγο – ψυχολόγο Τζέιμς Λόρενς, καθώς και ένα έπαθλο 10.000 ευρώ.

Κάπως έτσι προκύπτει μια από καρδιάς εξομολόγηση για τα πάντα, στην κάμερα του βοηθού του νευρολόγου. Όσα της έχουν σπάσει τα νεύρα: οι άντρες, το σεξ, η πολιτική, η θρησκεία, ο γάμος, ο έρωτας. Συνυποψήφιοι ασθενείς του προθαλάμου, είναι κάποιες ιδιαίτερα διαταραγμένες προσωπικότητες, που αναμένουν την σειρά τους για τη δική τους οντισιόν, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους… θεατές!

Και η πρωταγωνίστρια θα τους ανταγωνιστεί σκληρά για επιτύχει τον στόχο της. Θα σπάσει τη σκηνική δράση και θα δώσει μια διαδραστική νότα στην παράσταση, θα συνομιλήσει, θα συμβουλευτεί, θα συμπορευτεί με τον κόσμο στην πλατεία και θα μας θυμίσει ότι τρελοί και λογικοί… συγκάτοικοι είμαστε όλοι , στον σουρεαλισμό που λέγεται σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Η ηρωίδα της παράστασης όμως, δεν είναι τρελή… είναι μία απεγνωσμένη γυναίκα. Μια γυναίκα που απλώς ελεύθερα βρίζει, για όλα όσα της πήγανε στραβά. Για όσα και όσους δεν μπορεί να αλλάξει, αποφασίζει λοιπόν να τους «στολίσει»… με «Πολύ κακές λέξεις».

Ο σαρκαστικός, τολμηρός, ξεκαρδιστικός μονόλογος – stand up comedy γράφτηκε από την ομάδα «ΔΕΛΤΑ» που υπογράφει και την σκηνοθεσία, σε καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Αλέξανδρο Ρήγα. Στο πλευρό της Σοφίας Μουτίδου εμφανίζεται ο Δημήτρης Τσιώκος.

(Συνολικές Επισκέψεις 469, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*