29/06/2022

Δεν θα άλλαζα τίποτα από τα 80’s, εσείς?

Δεν θα άλλαζα τίποτα από τα 80's, εσείς?

Πριν από μερικές ημέρες ξανάκουσα σε ένα πάρτι με πιτσιρίκια το κομμάτι Maria Magdalena. Ερμηνεύτρια του ένα από τα μεγάλα είδωλα της δεκαετίας του 80 είναι η Sandra. Η βασίλισσα των 80s ακόμη και σήμερα στη χώρα που την αγάπησε όσο καμία άλλη στην πατρίδα μας θεωρείται ιέρεια.

Μπορεί να μην έχει το γκελ που είχε τότε, στα 80’s, μπορεί να πέρασε μια μεγάλη περίοδο, από το 1995 περίπου μέχρι και τα τελευταία χρόνια της πρώτης δεκαετίας του νέου αιώνα, κάπως μακριά από τη δημοσιότητα, καθώς ένιωθε περισσότερο μαμά παρά τραγουδίστρια, όπως μου είχε πει σε μια συνέντευξη της, που είχε παραχωρήσει το 2008 για το Τηλέραμα, αλλά παραμένει εμβληματική φιγούρα μιας αξεπέραστης δεκαετίας.
Ελεύθερη από το 2006 και μετά, πάντα όμορφη, μετά το διαζύγιο της με τον Michel Cretu,  μαμά μεγάλων παιδιών σήμερα, λατρεύτηκε όσο καμιά άλλη ποπ σταρ στην Ελλάδα.
Στο μυαλό μου στριφογυρίζει πάντα η εικόνα της Sandra και του Michel Cretu. Μαζί οι δυό τους στην Αυτοκίνηση. 
Μιλάμε για θέμα που αποτελεί σήμα κατατεθέν των 80’ς. 
Η ίδια δεν σταματά να αναπολεί εκείνες τις εικόνες και να τονίζει ότι έχει πολύ όμορφες αναμνήσεις από την Αθήνα επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα από τα 80s που να μην της άρεσε. 
Θυμάμαι ακόμη κάποιες κουβέντες της. «Ήταν μια υπέροχη δεκαετία τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Λατρεύω τη μουσική και με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως ο κόσμος επιστρέφει σιγά σιγά σ’ εκείνη την μαγική εποχή. Η αισθητική των 80s είναι διάχυτη σήμερα στην ποπ μουσική και κουλτούρα. Και ειλικρινά χαίρομαι πολύ γιατί έχω τις πιο υπέροχες αναμνήσεις της ζωής μου από εκείνα τα χρόνια».
Τα ίδια ακούω από τους περισσότερους celebrities όταν η κουβέντα μας πάει στα 80΄s. Σαφώς. Μιλάμε για τα 80s. Μια υπέροχη δεκαετία που ο κόσμος πέρασε καλά ακούγοντας και κυρίως διασκεδάζοντας. 
Μοιάζει λοιπόν πολύ λογικό το παρατεταμένο comeback που παρατηρείται. 
Η μουσική των χρόνων εκείνων έχει διαμορφώσει τον ευρύτερο μουσικό χάρτη ούτως ή άλλως, όχι μόνο στον χώρο της ποπ αλλά και στη ροκ. Ήταν η δεκαετία που έβγαλε καταπληκτικούς καλλιτέχνες που πλέον έχουν γράψει ιστορία. 
Πολλοί ακούνε σήμερα Sandra. Παιδιά μπαμπάδες μαμάδες και πολύ ακόμη πιο μεγάλοι. Αμέτρητοι ψάχνουν με μανία Italo disco τραγούδια. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αγοράζουν ακόμη μανιωδώς τραγούδια από εκείνη τη περίοδο. Αμέτρητα είναι τα ανάλογα κατεβάσματα από το διαδίκτυο.
Το φλέρτ με τα 80’s δεν σταματάει ποτέ και μπορεί να είναι ελαφρώς κλισέ η απάντηση αλλά καθημερινά την εισπράττω από πολύ κόσμο. 

Ειδικά τη στιγμή που μπαίνει το σαφές δίλημμα εάν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι κάποιος στη ζωή του είτε είναι καλλιτέχνης είτε ακροατής η και παρατηρητής εκείνης της περιόδου.

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. 

Δεν θα άλλαζα τίποτα.

Βασίλης Λούκας
 
(Συνολικές Επισκέψεις 407, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Βασίλης Λούκας 137 Articles
Πτυχίο Νομικής, Αγγλικά, Γαλλικά, συντάκτης – αρχισυντάκτης (ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.), διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Sky, Flash, ΕΡΑ,Seven X), d.j, celebrities p.r, ανταποκριτής περιοδικών (Music & Media, Billboard), παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven), συγγραφέας (Eightila, H Χρυσή Πλατίνα)
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Δεν θα άλλαζα τίποτα από τα 80’s, - Starclub - Βασίλης Λούκας

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*