Δεν βαθμολογούνται τα “προφορικά”, βαθμολογούνται τα “γραπτά”

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους τραπεζίτες και τους είπε- σε έντονο τόνο, διαβάσω σε κάποια ρεπορτάζ- να τιμήσουν την προφορική συμφωνία για τον μη πλειστηριασμό πρώτων κατοικιών με αντικειμενική αξία μέχρι 300.000 ευρώ.

Παρατήρηση πρώτη: Οι πολίτες δεν προστατεύονται με προφορικές συμφωνίες. Προστατεύονται με νόμους. Γιατί δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση; Γιατί σ’ αυτήν πρέπει να συμφωνούν οι δανειστές, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Στην αποικία στην οποία ζούμε ο πρωθυπουργός και η Βουλή δεν μπορούν να αποφασίσουν ούτε για τον ΦΠΑ στα μπρόκολα. Κι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει ακόμα και μετά τον Αύγουστο του ’18.
Παρατήρηση δεύτερη: Η Αρχή που ελέγχει (λέμε τώρα) τους τραπεζίτες δεν είναι ο πρωθυπουγός της χώρας. Είναι ο Γιάννης Στουρνάρας. Γιατί; Γιατί έτσι είναι δομημένη η Ε.Ε.
Παρατήρηση τρίτη: Οι τραπεζίτες είναι επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρήσεις χρεοκόπησαν και συνέχισαν να λειτουργούν με λεφτά των φορολογούμενων. Η σωτηρία και η σταθερότητα των επιχειρήσεων τους είναι απόλυτη προτεραιότητα, ακόμα και σε σχέση τους ανθρώπους που δεν έχουν τα στοιχειώδη για να επιβιώσουν. Γιατί; Γιατί έτσι είναι δομημένη η Ε.Ε.
Παρατήρηση τέταρτη: Αν κινδυνεύσει η “ευστάθεια” των επιχειρήσεων των τραπεζιτών καμία προφορική συμφωνία δεν θα έχει ισχύ. Θα επιβληθεί ό,τι αποφασιστεί από τους δανειστές και τα κεντρικά, που είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αυτές οι παρατηρήσεις δεν είναι απλώς μια πολιτική άποψη. Είναι η πραγματικότητα. Είναι τα όσα ισχύουν με βάση τις συνθήκες και τα μνημόνια που ψηφίστηκαν. Και στον μαγικό κόσμο στον οποίον ζούμε αυτά που ισχύουν είναι όσα έχουν ψηφιστεί και όσα έχουν υπογραφεί. Δεν “βαθμολογούνται” τα προφορικά, “βαθμολογούνται” τα γραπτά.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top