01/10/2023

«Διάφορες Επιλογές Πέτρος» – Η παράσταση του Ευθύμη Φιλίππου στο θέατρο Τέχνης


Το θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει το έργο του Ευθύμη Φιλίππου, «Διάφορες Επιλογές Πέτρος». Πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Στέργιογλου.

Μια αφήγηση, μια ομολογία, μια περιγραφή των γεγονότων που συνέβησαν εκείνο το καλοκαίρι ανάμεσα σε δύο αδέρφια σε μια παραθαλάσσια μικρή πόλη ή σε ένα παραθαλάσσιο μεγάλο χωριό. Μια παραβολή για την αγάπη, τη διαστρέβλωση των ορίων, την εξουσία και τη συναισθηματική εξάρτηση. Ένα έργο που αποτελείται από ένα διήγημα του Ευθύμη Φιλίππου για την ακραία παρεκτροπή μιας σχέσης και την επιλογή 13 ελληνικών λαϊκών και άλλων τραγουδιών γραμμένων σε κασέτα, που διακόπτουν και συνδέουν τον πεζό λόγο. Ένας άνθρωπος μόνος που αφηγείται και τραγουδά με τη συνοδεία ενός πιάνου.

Η Αργυρώ Χιώτη (ομάδα VASISTAS) και ο Ευθύμης Φιλίππου (συν-σεναριογράφος του Γιώργου Λάνθιμου μεταξύ άλλων στις ταινίες «Αστακός», «Άλπεις», και «Κυνόδοντας»), συνεργάζονται για τρίτη φορά μετά τα «Αίματα» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2014) και τις «Απολογίες 4 και 5» (Φεστιβάλ Αθηνών 2016), προσκαλώντας τον Χρήστο Στέργιογλου στο θέατρο Τέχνης σε έναν μονόλογο για δύο αδέρφια και μια κασέτα.

Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

Πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου 2016.

Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα).

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή 21:15 (Εως 12 Ιανουαρίου).

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο, 5€ ανέργων.


mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*