17/04/2024

 Διακοπές ή ζεϊμπέκικο;

Διακοπές ή ζεϊμπέκικο

Παλιά οι γιατροί τις συνιστούσαν τις διακοπές. Παλιά. Τώρα το λόγο τον έχουν πρωτίστως οι επικοινωνιολόγοι. Δεν ξέρω αν συνένστησαν στον κύριο Μηταράκη να «διακόψει» τις κρίσιμες μέρες, το θέμα είναι ότι οι διακοπές του βγήκαν ξινές και έμεινε άνευ χαρτοφυλακίου. Είναι ωραία που το είπε «για προσωπικούς λόγους» ενώ το υπουργικό κεφάλι του, το πήρε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Μηταράκης με το «καλημέρα» της νέας κυβερνησης, αμαύρωσε λιγουλάκι τη φασούλα «όλα δουλεύουν ρόλοϊ» μια με τα αλογατάκια χοπ-χοπ-χοπ, μια με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ε, με τις διακοπές τρίτωσε το κακό και το κακό που τον βρήκε.
Μας τελείωσε ωραιότατα από Υπουργός και η ζωή έχει λύσεις για όλα τα θέματα  (τις περισσότερες φορές). Ευγενής ανθρώπος ο κύριος Μηταράκης θα βρει το δρόμο του. Και πού ξέρεις μπορεί σε κάποια τέρμινα να ξαναβρεθεί σε θέση ευθύνης, γιατί διακοπές πήγε – δεν έκανε και έγκλημα.

Τώρα που σου γράφω, φαίνεται ότι εκτός από τις διακοπές και το ζεϊμπέκικο προκαλεί πολιτικές αναταράξεις και προβλήματα σε όσους το χορεύουν.
Ο κ. Πατούλης, ο Περιφερειάρχης, κινδυνεύει να χάσει το χρίσμα από την κομματική του οικογένεια για ένα ζεϊμπέκικο. Θα δούμε, μεσα στη μέρα, την τελευταία του Ιουλίου. Κι αφού ακούσουμε τι θα κάνει το κόμμα, είναι βέβαιο ότι θα ακούσουμε τι θα κάνει και ο κύριος Πατούλης που είναι ένας sui generis πολιτικός και προσωπικότητα έντονη – και τα ξέραμε αυτά πριν εκλεγεί περιφερειάρχης.

Θέλω πολύ να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου. Αλλά τελικά θ’ αφήσω τη δικηγορία για πιο ικανούς δικολάβους από ελόγου μου.
Δε μ’ αφήνει όμως το διαβολάκι μέσα μου. Ειδικά για το ζεϊμπέκικο…
Βεβαίως το πρόβλημα με τα ζεϊμπέκικα έιναι ότι πλέον σπάνια βλέπεις να «χορεύονται» καλά. Συνήθως παρακολουθούμε στυλιζαρισμένες κινήσεις από τα χοροδιδασκαλεία της γειτονιάς  με τινάγματα ανάλογως της φυσικής κατάστασης του εκάστοτε χορευτή ή χορεύτριας.
Τέλος πάντων έχει φάει πολύ ξύλο το ζεϊμπέκικο ως χορός, και έχει περάσει πλείστες ταλαιπωρίες και μάλλον θα εξακολουθεί να τις περνάει.

Το ζεϊμπέκικο του ΓΑΠ, το θυμάσαι, του Άκη; Γενικά πασοκοκρατείται το ζεϊμπέκικο και να τώρα ένας δεξιός πολιτικός που το χόρεψε κατόπιν πρόσκλησης μάλιστα, να του βγαίνει ξινό.

Είναι περίεργο τελικά το φετινό καλοκαίρι. Έχουμε τις πιο υψηλές θερμοκασίες, τις διακοπές που οδηγούν σε καρατόμηση/παραίτηση – όπως θες διαβασέ το – και το ζεϊμπέκιο της κυρίας Στανίση που στοιχίζει χρίσμα.

Τι ωραία που θα ήταν η ζωή μας αν αυτά ήταν τα «περίεργα» του φετινού θέρους. Αντιθέτως έχουμε φωτιές που καίνε μέχρι να σβήσουν μόνες τους, Αποθήκες πυρομαχικών που λες κι είναι γιουσουρούμ σκάνε και οι αρμόδιοι κάνουν ΕΔΕ (κλαίω από τα γέλια – να δεις που τελικά κανάς σμινίτης θα την πληρώσει που κυκλοφορούσε χωρίς κασκέτο…) τις τιμές των καυσίμων που μουλωχτα ανεβαίνουν, τα επιτόκια επίσης να γράφουν νέα αυξηση, και το πιο τρομακτικό απ’ όλα: θα μας περιμένει ο λογαριασμός της ΔΕΗ όταν γυρίσουμε απο τις διακοπές μας (αυτός που θα έχει μέσα του τον καυσωνα και τα κλιματιτικά που δούλευαν στο φουλ).
Αλλά μην λειτουργώ τρομολαγνικώς. Μπορεί να έρθουν και χειρότερα, όποτε τα παραπάνω θα μας φαίνονται παιχνιδάκι, ή έστω μια ζεϊμπεκιά στις διακοπές μας!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2258 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*