05/12/2023

Διαλέξτε: Ή διεφθαρμένοι ή ηλίθιοι


Το “Novartis gate” δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο που σκάει. Πολύ φοβάμαι ούτε το τελευταίο. Δεν είναι επίσης ένα σκάνδαλο που αφορά μόνο στην Ελλάδα. Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες είναι σε όλον τον πλανήτη ένας μηχανισμός εκβιασμών, λαδωμάτων και υπόγειων διαδρομών. Για να αυξήσουν τα κέρδη τους ή πρέπει οι πολίτες να αρρωσταίνουν περισσότερο ή να φαίνεται ότι αρρωσταίνουν περισσότερα, άρα να χρειάζονται περισσότερα φάρμακα. Κι αυτό δεν είναι εθικτό πάμε στο plan B όπου υπερτιμολογούμε τα φάρμακα και το ταμείο μας γνωρίζει δόξες μεγάλες.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην Ελλάδα είναι το πολιτικό προσωπικό. Το πολιτικό προσωπικό που βύθισε τη χώρα και έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι είναι το μόνο κατάλληλο για να τη σώσει.

Πιστεύω ότι παρά τα ηχηρά ονόματα στη δικογραφία της Novartis κανείς από τα πολιτικά πρόσωπα δεν θα καταδικαστεί. Είναι αμφίβολο ακόμα και αν θα παραπεμφθεί κάποιος σε δίκη. Όταν ρέει το μαύρο χρήμα, όταν υπάρχουν απίστευτα ποσά για μίζες, όλα αυτά δεν γίνονται με παραστατικά. Μόνο κάποια μαρτυρία μπορεί να το αποκαλύψει, αλλά αυτή θα θεωρηθεί αναξιόπιστη και, στο σκέλος των πολιτικών προσώπων, το αρχείο θα δεχτεί στις αγκάλες του άλλη μία υπόθεση με «αγνούς και παρθένους πολιτικούς».

Στα απόνερα της δικαστικής έρευνας η υπόθεση θα γίνει θέμα για την επόμενη προεκλογική σύγκρουση.

Είναι απορίας άξιον πάντως πώς τόσοι πολιτικοί, τόσοι αστέρες και ειδικοί, τόσοι σωτήρες κυβέρνησαν και ποτέ δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε κάτω από τη μύτη τους. (αν υποθέσουμε ότι όλοι είναι αθώοι και κανείς δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι). Μίζες στα εξοπλιστικά, μίζες στα δημόσια έργα, μίζες στα φάρμακα, δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος και υπάρχουν πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί που λένε «εγώ δεν είχα υπογράψει», λες και μόνο η υπογραφή δίνει το στίγμα ενός πολιτικού. Προφανώς στο ερώτημα «Είσαι διεφθαρμένος ή ηλίθιος» προτιμούν το δεύτερο, αφού αυτό δεν αποκλείει τη συνέχιση της πολιτικής τους καριέρας.

Ας απαντήσει λοιπόν ευθέως όποιος ήταν πολιτικός προϊστάμενος τομέων που βρωμάνε και ζέχνουν από τις μίζες και τις εξυπηρετήσεις, Ήταν διεφθαρμένος και τα πήρε ή ήταν ηλίθιος και δεν είχε πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε κάτω από τη μύτη του; Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι μία βεβαιότητα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ακατάλληλος – και επικίνδυνος – για την πολιτική.


mm
About Lennin Kravitz 30 Articles
Ο Lennin Kravitz είναι γόνος Ρώσων εμιγκρέδων, της γνωστής οικογενείας του Michael Trollitz Vissarionovich (MTV) που μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Hγήθηκε του κινήματος «Ψωμί, ελιά και αφάνα τα μαλλιά», το οποίο έφτασε μέχρι και τα 10 μέλη την εποχή της ακμής του. Ζει στην Ελλάδα από βίτσιο και του αρέσουν η ταραμοσαλάτα, ο σκελετός των γυαλιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο γάργαρος λόγος της Όλγας Τρέμη.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Διαλέξτε: Ή διεφθαρμένοι ή ηλίθιοι – viewtag.gr | blog it

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*