Δημήτρης Μητσοτάκης & οι «112» – Από τους Ενδελέχεια μέχρι σήμερα – Γήπεδο Ελληνορώσων – Δωρεάν Είσοδος – Κυριακή 23 Ιουνίου

Δημήτρης Μητσοτάκης! Δεκατρία άλμπουμ, τραγούδια-σταθμοί, “Ενδελέχεια”, προσωπική διαδρομή, πλήθος ψηφιακών singles, πολυποίκιλες συνεργασίες και αλληλεπιδράσεις, γραπτά, στίχοι, ιστορίες, παρεμβάσεις, θρυλικά 90s – σκληρά 20s.

Τριάντα χρόνια αδιαπράγματευτης και ασυμβίβαστης πορείας, ένα ακόμα ταξίδι που τον φέρνει στη σκηνή για μια συναυλία-γιορτή. Ένας από τους πλέον σημαντικούς παραγωγικούς και ακέραιους εκφραστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Κυριακή 23 Ιουνίου
Γήπεδο Ελληνορώσων, ώρα έναρξης 21:00, open act Tito Baden, είσοδος ελεύθερη
H συναυλία γίνεται στα πλαίσια του φεστιβάλ του δήμου Αθηνών, «Καλοκαίρι στην Αθήνα»

Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης, ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα «Ενδελέχεια», που υπήρξε ένα από τα επιδραστικότερα αλλά και δημοφιλέστερα σχήματα της δεκαετίας του ’90, αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους ροκ στιχουργούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 30ετή δημιουργική του πορεία. Με 14 δισκογραφικά άλμπουμ και αρκετές ανεξάρτητες διαδικτυακές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, ξεκινώντας από την εποχή των “Βουτιά από ψηλά”, “Δεν είμαι αυτός που θες”, “Τι τραγούδι να σου πω”, “Διαμαντένια προβλήτα”, περνάει μέσα από τις νεότερες αναζητήσεις των Ευδαιμονικών “Αν” και “Ρώτα” και φτάνει στη σημερινή προσωπική του διαδρομή που εκφράζεται με τα νέα του ψηφιακά σινγκλ, για τα οποία συνεργάστηκε με σπουδαίους σύγχρονους ερμηνευτές και μουσικούς (Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Χαρούλης, Βιολέτα Ίκαρη, Σαββέρια Μαργιολά, Κάισαρας Κίνης, Θραξ Πανκς, Αυγερινή Γάτση) που θα ακούσετε στο κανάλι του https://www.youtube.com/channel/UCcezSFbGjsPhCoDuvzgFMYA και συμπεριλαμβάνονται στα δύο πρόσφατα CD που κυκλοφορούν από τον Μετρονόμο (Δεν χωράμε όλοι 2020, Αθιβολή 2023).

Τραγούδια που κάνουν τη δική τους πορεία μέσα στην σύγχρονη παραγωγή: “Δεν χωράμε όλοι”, “Κυρά Κατίνα”, Η λίστα”, “Η καρέκλα είναι πρέζα”, “Αθιβολή, “Το κάστρο”, “Παράξενα πουλιά”, “Η ιστορία του Μάνου”, “Το καζάνι”, “Ημερομηνία λήξης” κ.α. Ένα μουσικό ταξίδι στο σύνολο της μουσικής του εργασίας με σταθμούς στα πιο γνωστά του και δημοφιλή τραγούδια.

Συνοδοιπόροι στο μουσικό ταξίδι είναι οι¨112¨. Μία μουσική κολεκτίβα με σπουδαίους μουσικούς, όπως : Οδυσσέας Τζιρίτας, Δημήτρης Κοσκινάς, Παντελής Πέτρου, Νίκος Χριστόπουλος, Αλέξανδρος Γαβράς, Κυριάκος Πέτρου, Ελένη Φουρλάνου.

Μας προσκαλούν σε μια βραδιά γεμάτη από την ελληνικές ροκ, και όχι μόνο, μελωδίες που εδώ και δυο δεκαετίες ντύνουν τους ξεχωριστούς άλλοτε λυρικούς και άλλοτε καυστικούς του στίχους. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν αγαπημένες διασκευές από το ευρύτερο φάσμα του ελληνικού τραγουδιού.

Το σχήμα των ¨112¨ :

Οδυσσέας Τζιρίτας: κιθάρα Δημήτρης Κοσκινάς: Κιθάρα Παντελής Πέτρου: μπάσο

Ελένη Φουρλάνου: Γκάιντα/ κλαρινέτο

Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα

Οργάνωση παραγωγής: Γάιδαρος-donkey production

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης στα Social media

https://bit.ly/2T0ndXi https://www.facebook.com/dimitris.mitsotakis/ https://open.spotify.com/artist/78AY8zdeNUSS4JhySbxZjZ dimitrismitsotakis.bandcamp.com https://twitter.com/DimMitsotakis open.spotify.com/artist/78AY8zdeNUSS4JhySbxZjZ

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top