10/08/2022

Δήμος Δέλτα: Η ντροπή της Ελλάδας με την υπογραφή του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη

Επιθεώρηση Επικαιρότητας #206

΄Δέλτα

(Ξέρεις, τα σκατά όσο και να φτιασιδώσεις πάντα θα βρωμάνε και θα κολλάνε πάνω σου, και πάνω μου και πάνω σε όλους μας )

Η παρακάτω παράγραφος είναι αντιγραφή από την ιστοσελίδα του Δήμου Δέλτα, με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου.


Γραμμή ΟΑΣΘ για τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ιωαννίδης στο δημοτικό συμβούλιο, έχει εγκριθεί από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και θα λειτουργήσει η νέα γραμμή αστικών συγκοινωνιών 55Χ που θα ακολουθήσει την διαδρομή Σταυρούπολη – δομή φιλοξενίας Αναγνωστοπούλου – Ν.Σ. Σταθμός. «Η  γραμμή θα λειτουργήσει άμεσα για να μετριαστεί το βάρος που δέχεται η γραμμή 54 που εξυπηρετεί αυτή την στιγμή τα Διαβατά. Είναι το δεύτερο αίτημα της διοίκησης του δήμου Δέλτα που ικανοποιείται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα υπογραμμίζοντας ότι απομένει η κύρωση της απόφασης  από τον ΟΣΕΘ.

Πώς σας φαίνεται λοιπόν που η Θεσσαλονίκη, ένα κομμάτι της τουλάχιστον, δια του πλέον επίσημου τρόπου θυμίζει Αμερική της εποχής των φυλετικών διακρίσεων, Νότια Αφρική της εποχής του άπαρτχαϊντ;

Ξεχωριστά λεωφορεία για μετανάστες/πρόσφυγες στην Ελλάδα που ξέρει και από προσφυγιά και έχει χαιρετίσει σε σταθμούς τρένων και λιμάνια χιλιάδες δικά της παιδιά με δάκρυα στα μάτια;

Μωρέ πάμε καλά; Στην Ελλάδα του «πνεύματος», της «δημοκρατίας», του «πολιτισμού» από την εποχή που οι …άλλοι «τρώγανε βελανίδια» ξεχωριστά λεωφορεία για τους δύσμοιρους μετανάστες και τους πρόσφυγες;

Κι αύριο; Θα βάλουν ξεχωριστά λεωφορεία για τους ΛΟΑΤΚΙ,  τους ανάπηρους;

Πόσο μίσος έχει ποτίσει τις συνειδήσεις και πόσο έχουμε συνηθίσει τον εξευτελισμό της ζωής;

Είναι η ανέχεια που μας κάνει να μην αντιδρούμε σε όλους αυτούς τους τύπους; Είναι ο φόβος μη και γίνουμε σαν αυτό που δε θέλουμε δίπλα μας και μας κάνει κτήνη;

Ούτε ήξερα που είναι ο δήμος Δέλτα, ούτε το όνομά του και να που τώρα θα τον θυμάμαι για πάντα εξ’ αιτίας του απαράδεκτου αυτού κυρίου δημάρχου του και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Φυσικά δεν πιστεύω ότι όλοι οι κάτοικοι του είναι μισάνθρωποι και ρατσιστές – για να μην υπάρχει παρανόηση.

Σκέψου το παιδί σου μόνο του κάπου να υφίσταται αυτά που τραβάνε οι «ξένοι» στις μόριες, στους δέλτα, και ξέρω ‘γώ πού αλλού.

Διαβάζω ότι ο εν λόγω δήμαρχος είναι (λέει) αριστερών καταβολών. Μπούρδες. Σημασία δεν έχουν οι καταβολές, σημασία έχουν οι πράξεις και πολύ περισσότερο οι πράξεις κάποιου όταν έχει μια εξουσία. Εκεί μετράει ο άνθρωπος.

Η ευθύνη του ΟΑΣΘ είναι επίσης δεδομένη.

Η ευθύνη όλων μας όσο συνηθίζουμε και δεν αντιδρούμε σε αποπατικές πρακτικές διαφόρων «κυρίων» και «κυριών» είναι επίσης δεδομένη.

Ξέρεις, τα σκατά όσο και να φτιασιδώσεις πάντα θα βρωμάνε και θα κολλάνε πάνω σου, και πάνω μου και πάνω σε όλους μας. Η λύση για τα σκατά είναι να τα ξεπλένεις και να καταλήγουν στις αποχετεύσεις, όχι να τα συνηθίζεις!

Γιάννης Καφάτος

Για να ξέρετε πού είναι ο Δήμος Δέλτα:

Ο Δήμος Δέλτα είναι δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συστάθηκε το 2011 με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση των τριών προϋπαρχόντων δήμων Αξιού, Εχεδώρου και Χαλάστρας.

Η έκταση του Δήμου είναι 308,88 τ. χλμ. και ο μόνιμος πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 45.839 κατοίκους.

Έδρα του Δήμου είναι η Σίνδος, όπου βρίσκονται η Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Δήμαρχος από 01.09.2019 είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης.

(Συνολικές Επισκέψεις 708, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1995 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*