Ξέρω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, οπότε αγαπητοί διαχειριστές- δημοσιογράφοι που με φιλοξενείτε, σας ζητώ συγνώμη για αυτό το κείμενο για τους δημοσιογράφους που δεν κάνουν ένα επάγγελμα αλλά ένα «λειτούργημα» .
Ακούσαμε αυτές τις μέρες τερατουργήματα για το νομοσχέδιο με το δικαίωμα στην αλλαγή φύλου στα 15. Ομολογώ όχι μόνο από τους δημοσιογράφους. Οι πολιτικοί σε έναν αγώνα ποιός σκέφτηκε τη μεγαλύτερη υπερβολή θα είχαν κερδίσει, ακόμα κι αν στην ομάδα των δημοσιογράφων έπαιζε φιλική συμμετοχή ο Τσιάρτας.
Δικαίως ο έφηβος τρομοκρατήθηκε, ρε λες να θέλουν να με αλλάξουν με το ζόρι;
Χθες ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης δημοσιοποίησε το γεγονός ότι κάποιοι πήραν για αλήθεια σκηνές από ένα σήριαλ που παίζει στην Ιταλία και, σε πρωτοσέλιδο παρακαλώ, τον παρουσίασαν να συμμετέχει σε όργια. Ο ηθοποιός θα κάνει μήνυση, όμως γεγονός είναι ότι αναγκάστηκε να αποδείξει «ότι δεν είναι ελέφαντας».
Παρόλο ότι σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες, σε αυτό συμβαίνει το εξής: ακόμα κι ο χειρότερος δημοσιογράφος νομίζει ότι είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλον επαγγελματία, γιατί το «λειτούργημά του» τού δίνει το δικαίωμα να ελέγχει και να ερευνά (τρομάρα του).
Μήπως κ.κ. δημοσιογράφοι να ξαναδιαβάζατε το τι είναι είδηση, για το πώς διασταυρώνεται μία είδηση, για το τι είναι αντικειμενικότητα, κάποιον κώδικα δεοντολογίας τέλος πάντων που, ελπίζω να έχει η περίφημη ΕΣΗΕΑ και οι νεώτεροι θα τα έχετε ήδη διδαχθεί;
Την επόμενη φορά που ένας από σας, με περίσσεια αλαζονεία, μου τρίψει στα μούτρα ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και ο δημοσιογράφος είναι η τέταρτη εξουσία, θα θυμίσω πόσες φορές έχετε πεθάνει κάποιον πρόωρα, πόσες φορές έχετε διαστρεβλώσει μία είδηση, πόσες φορές σας προσφωνούν «παπαγαλάκια» του κάθε εργοδότη, για τις κατά παραγγελία ειδήσεις που διασπείρετε , πόσες υπερβολές έχουν επινοηθεί από τα μυαλά σας στο βωμό της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.
Αντε γιατί μεθαύριο που θέλει η κυβέρνηση να περάσει νομοσχέδιο για την κάνναβη , θα ακούσουμε ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση της από 0 έως 100 ετών και θα αναρωτιούνται οι άκαπνοι αν πρέπει να πάνε φροντιστήριο για να μάθουν να στρίβουν τσιγάρο.
Girl on the Spot