20/09/2021

«Down» ένα τραγούδι που αξίζει να ακουστεί δυνατά, από τους Bill Randen και Theo Nt

Down

Το Down είναι ένα καινούργιο τραγούδι. Ο Bill Randen μαζί με τον Theo Nt έχουν καταφέρει να σκαρώσουν ένα πολύ δυνατό κομμάτι με τις κιθάρες τους και τις grunge εκρήξεις τους πρέπει να ακουστεί δυνατά!
Υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, όμως πιστεύω ότι ακόμη και στην Playlist λαίλαπα θα καταφέρει να ακουστεί.

Αν βάλεις το Down στο youtube και το απολαύσεις ο αλγόριθμός μετά θα σε πάει στους Radiohead και σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ πετυχημένη η επιλογή του (αλγόριθμου).

Οι στίχοι του Down διαπνέονται από έναν πολιτικό ουμανισμό και έχουν το δικό τους μήνυμα για όποιον έχει ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια του σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

Ο Bill μας είπε δύο κουβέντες για το καινούργιο αυτό το τραγούδι:

Πρότεινα στον Theo Nt να ηχογραφήσουμε ένα single όπου θα βάζαμε όλα εκείνα τα ηχητικά στοιχεία που αρέσουν και στους δύο μας. Κάτι που θα συνδύαζε τον δικό μου φολκ-ακουστικό ήχο και έκφραση μαζί με την grunge / dark αισθητική και χροιά του Theo Nt.
Ένα πείραμα ουσιαστικά, γιατί δεν ήταν απλά ένα ντουέτο που κάποιος θα έκανε guest φωνητικά, αλλά μια παραγωγή που θα μοιραζόταν ισόποσα σε όλα τα στάδια της ηχογράφησης και του τελικού mix. Επίσης θελήσαμε να κάνουμε ένα βίντεο που θα το σκηνοθετούσαμε μαζί, κάτι βασισμένο σε κάποια slides που είχα με λέξεις κλειδιά από τους στίχους του κομματιού. Είμασταν πολύ αποφασισμένοι και παρόλο που έχουμε συγκεκριμένους συνεργάτες, για το οπτικό μέρος της δουλειάς μας, αυτό θέλαμε να το κάνουμε εντελώς μόνοι μας, όπως και το ηχητικό μέρος. Πιστεύω ότι κερδίσαμε το στοίχημα με τους εαυτούς μας και σας παρουσιάζουμε ένα κομμάτι που μιλάει για την κοινωνική καταπίεση κάθε μορφής, το οποίο εκφράστηκε με πολύ πάθος, τόσο στα οργανικά του μέρη όσο και στα φωνητικά, μέχρι και την τελευταία του νότα.

Μερικές πληροφορίες για τον Bill Randen:

Μετά από μια εφτάχρονη δημιουργική διαδρομή στο Dallas TX της Αμερικής  (δύο φορές συμμετοχή στο Wildflower festival ανοίγοντας για τους KansasBlue Oyster CultThe Guess WhoToadies, ηχογράφηση ενός album στο MediaTech Institute for Creative Arts του Dallas, όπου έχουν ηχογραφήσει οι Stevie Ray VaughanZZ Top και Phil Collins μεταξύ άλλων και ενός EP) και στη συνέχεια στην Αθηναϊκή μουσική σκηνή, έχοντας τα main credits σε ανεξάρτητες δικές του παραγωγές, ο Bill Randen επιστρέφει με το πρώτο του solo album “The later tapes vol.1 Antiquities”.

Με ακουστικό ήχο, σκοτεινή τραγουδοποιία και διάθεση, το album δίνει ένα ώριμο άκουσμα που εμπλέκει την folk παράδοση με το προσωπικό στοιχείο του καλλιτέχνη, άλλοτε θυμίζοντας κλασσικά folk-rock κομμάτια των 60s και 70s και άλλοτε σπρώχνοντας τα όρια ενός ακουστικού τραγουδιού στον πειραματισμό.

Τα τρία singles που κυκλοφόρησαν, Of ManySweet Departure (ντουέτο με την DUSK) και Misfit Yonder, παίζονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά μουσικά κανάλια και ραδιόφωνα (MAD tvNGRadioΡοκ Συναναστροφές Ερα2Kosmos FMΔημοτικό κανάλι ΠειραιάΣτο Κόκκινο 105,5 FM). Παράλληλα, ο Bill Randen πραγματοποιεί live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας, είτε solo είτε με τη συνοδεία άλλων οργάνων, ερμηνεύοντας τραγούδια από το album του και επιλεγμένες διασκευές.

Το ακουστικό σετ του Bill Randen φανερώνει επιρροές από σημαντικούς τραγουδοποιούς, όπως οι Bob DylanNeil YoungJohn LennonTom Petty κ.α. την σκοτεινή αισθητική των Johnny CashTownes Van Zandt, καθώς και από group που καθιέρωσαν το folk-rock είδος, σαν τους The BandThe ByrdsR.E.M. κ.α. Στο original υλικό του, όλες αυτές οι επιρροές συνδυάζονται και φιλτράρονται μέσα από το προσωπικό songwriting και την μοναδικότητα του ήχου του.

Χρήσιμα links / useful links:

Facebook: https://www.facebook.com/randenbill
Instagram: https://www.instagram.com/randenbill
Album on YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLQYT3nUoGnBs9Ay5IDSMhejMbtmzYosMu
Bandcamp: https://billranden.bandcamp.com/album/the-later-tapes-vol-1-antiquities

Μερικές πληροφορίες για τον Theo Nt:
Ως σόλο artist έχει κυκλοφορήσει διάφορα τραγούδια όπως το ‘Lost A Friend’, ‘Embroidery’ και το ‘Strange Little Girl’ τα οποία αποτελούν μέρος του νέου προσωπικού του alt rock άλμπουμ με επιρροές από την γλυκόπικρη ποίηση και το εναλλασσόμενο γίγνεσθαι. Το άμπουμ έχει τον τίτλο ‘The Mermaid’ (2019)

Μαζί με την Lydia Kis παρουσιάσανε πρόσφατα ένα νέο single under the name ‘Sunset By Your Side’ με vintage χαρακτήρα και lush strings arrangement.


(Συνολικές Επισκέψεις 217, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1932 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*