Dury Dava: Ό,τι πιο

Dury Dava: Ό,τι πιο ενδιαφέρον άκουσα εδώ και καιρό! Ανακαλύψτε τους (Video)

Η ακρόαση του πρώτου δίσκου των Dury Dava με τίτλο το όνομά τους είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον, πιο γεμάτο και πιο ταξιδιάρικο άκουσα εδώ και καιρό.
Η ελληνική μπάντα που ηχογράφησε στο υπόγειο προβάδικο με εξακόντισε σε ένα μοναδικό ταξίδι όσο άκουγα την δουλειά τους.

Ένα αυθόρμητο ξέσπασμα, ένα σύνολο που πάει κόντρα στην εποχή που επιβάλει την κυριαρχία των “tracks”.

Μπορείς να τους ακούσεις με τα ακουστικά στη δουλειά αν θες να «αποδράσεις» από τη μιζέρια του γραφείου, ή δυνατά στο σπίτι για να νιώσεις τα όργανα, τα φωνητικά και τους στίχους που πάνε κόντρα σε μια εποχή “ατάκας” και κλισέ!

Ναι μπορείς να βάλεις διάφορες «ταμπέλες» για να περιγράψεις τις μουσικές τους αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα στερήσει την αίσθηση της συνολικής εμπειρίας.

Άλλωστε μιλάμε για μια Live ηχογράφηση, που έγινε το φθινόπωρο του 2018, στο Hobart Phase, δηλαδή στο μουχλιασμένο ημιυπόγειο όπου πρωτοσυγκροτήθηκε η μπάντα το 2015. Κατά κάποιον τρόπο ο δίσκος αυτός εκπροσωπεί αυτήν την ένωση, φέρνοντας στον κόσμο δέκα συνθέσεις συνολικής διάρκειας εβδομήντα λεπτών.

Τα κομμάτια διαφέρουν μεταξύ τους σε διάρκεια και διάθεση, καταλήγουν, όμως, να συγκροτούν ένα ενιαίο και επεισοδιακό μουσικό αποτέλεσμα. Αντλούν έμπνευση από ετερογενείς χώρους και τάσεις όπως τον ψυχεδελικό ήχο των 60’s, το γερμανικό krautrock, τις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου, και την αμεσότητα του punk, δημιουργώντας ένα αντιφατικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Dury Dava:
Γιωργής Καρράς (ηλεκτρική κιθάρα, dilruba)
Ηλίας Λιβιεράτος (τύμπανα, κρουστά)
Δημήτρης Μαντζαβίνος (φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι)
Κάρολος Μπεράχας (μπάσο, πλήκτρα, synth)
Δημήτρης Πρόκος (κλαρινέτο, νέυ, synth)

(φωτογραφίες: Ευτυχία Βλάχου)

Dury Dava: Ό,τι πιο

Κυκλοφορεί σε διπλό LP και digital album στις 10 Μαϊου από την Inner Ear.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top