03/07/2022

Οι δυσκολίες της ψυχής (όπως και η σωτηρία) είναι πολύ μεγάλο πραγμα…


Από τη αρχή του χρόνου έως σήμερα ,”χάθηκαν” πολλοί άνθρωποι.
 

Άνθρωποι πολύ δικοί μου, άνθρωποι γνωστοί, άνθρωποι τόσο διάσημοι που ήταν σαν να τους γνώριζα και άνθρωποι ξένοι που ο δικός τους “χαμός” εμένα δε με άγγιξε, αλλά γύρω τους υπήρξαν πολλοί “εγώ”.

Μέσα στη καθημερινότητά  μας, ακόμα και μέσα στην ορμή μας, μέσα στην ελπίδα μας τέλος πάντων μέσα σάυτό που λέμε ζωή ,πιστεύω ότι δεν παίρνουμε τόσα μαθήματα,όσα παίρνουμε μέσα από τον θάνατο.


Παίρνουμε από τον θάνατο διδάγματα για την ελπίδα,  για τη δύναμη που έχουμε και για την ίδια τη ζωή που ότι και να γίνει, όπως και να γίνει θα συνεχίσει τον δρόμο της, άλλοτε με χαρούμενες και άλλοτε με σκληρές μέρες.


Και είναι αυτές οι σκληρές μέρες που μας καθορίζουν.Αυτές που ως άνθρωποι βρίσκουμε αναπόφευκτα τη δύναμη να κοιτάξουμε στα  βάθη της ψυχής μας. Αυτές  οι σκληρές μέρες, που στην τελική θα καθορίσουν  οχι μόνο πως θα επιβιώσουμε,  αλλά από τι πάστα είμαστε φτιαγμένοι,  την αλήθεια μας δηλαδή.

Πιστεύω ακράδαντα πως βιώνοντας μια μεγάλη απελπισία,νοιώθουμε μια μεγαλύτερη και βαθύτερη ευγνωμοσύνη για τη ζωή.
Όπως λένε και οι ειδικοί,  δεν γεννιόμαστε όλοι με ένα σταθερό ποσοστό ανθεκτικότητας.


Αλλά μπορούμε ,πιστεύω,να μπούμε στην διαδικασία να την αναπτύξουμε και στην συνέχεια όταν έρθει η ανάγκη να την αντλήσουμε..
Ελπίζω και εύχομαι ο καθένας απο μας να έχει μια ζωή, με όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο και απλά να είμαστε ευγνώμονες σε κάθε μας βήμα!


Και αν έρθουν τα δύσκολα, να θυμόμαστε,  ότι έτσι έχουμε τη δυνατότητα,  να μάθουμε και να προχωρήσουμε.
Και το κέρδος  σε αυτή τη διαδικασία θα είναι να καταλάβουμε  ποιοι πραγματικά είμαστε.
Και το μόνο που μπορούμε να είμαστε  είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Έλσα Παπαϊωάννου

(Συνολικές Επισκέψεις 362, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*