Έχουμε περισσότερους υποψηφίους

Έχουμε περισσότερους υποψηφίους από προβλήματα (ή από όσους αντέχουμε)

Κοίτα, δυο μερούλες πριν τις εκλογές ούτε μου περνάει από το νου να επηρεάσω κάποια, κάποιον, κάποι@ ως προς την ψήφο του. Η ψήφος είναι μυστική. Εκτός αν Εκτός αν βγάλεις σέλφι μέσα στο παραβάν πριν βάλεις το ψηφοδέλτιο στο φάκελο. (συμβαίνει κι αυτό στις μέρες μας ε!)

Α, τώρα που είπα ψηφοδέλτιο, να ξέρεις ότι και στα ψηφοδέλτια τελικά, το μέγεθος μετράει. (μεταξύ μας ξέρεις ποιοι ομνύουν στο «δε μετράει το μέγεθος»… – τέλος πάντων). Μέχρι 98 εκατοστά ψηφοδέλτιο έχεις να αντιμετωπίσεις την Κυριακή – και φοβάμαι όπου πιο μακρύ ψηφοδέλτιο πάμε για επαναληπτικές την μεθεπόμενη Κυριακή.

Και γιατί το ψηφοδέλτιο πάει με το μέτρο; Γιατί έχουμε ψηφοδέλτια 98 εκατοστών, 67, 73 και ούτω καθεξής;
Μα γιατί έχουμε περισσότερους υποψηφίους (από όσους αντέχουμε) βρε κουτό! Δεν ξέρω αν είναι πρώτη φορά στα χρονικά, που μάλλον είναι, είναι πάντως γεγονός ότι αν βγεις έξω από το σπίτι σου, όπου κι αν μένεις και φωνάξεις «ε υποψήφιε» οι περισσότεροι θα γυρίσουν και θα ψάχνουν τι να κάνουν για να σώσουν την πόλη τη το χωριό τους.
Καλά μην το παίρνεις μετρητοίς αυτό το «όπου κι αν μένεις» που έγραψα παραπάνω. Αν μένεις στις περιοχές που πνίγηκαν δεν ξέρω αν υπάρχουν υποψήφιοι που δεν ντρέπονται να εμφανιστούν.
Σε άλλες περιοχές μπορεί να ντρέπονται μετά, κατόπιν εορτής. Εκεί όμως; Τέλος πάντων, το θέμα μας είναι οι υποψήφιοι.

Τόσοι πολλοί που δεν ξέρεις αν φτάνουν τα προβλήματα που έχει κάθε τόπος να τα αντιμετωπίσουν. Οι υποψήφιοι είναι σαφώς περισσότεροι. Έτσι ο καθένας και η καθεμιά θα αναλάβουν από ένα πρόβλημα και πάλι θα μείνουν υποψήφιοι που δεν τους μένει πρόβλημα να το λύσουν και μετά να πίνουμε νερό στο όνομά τους.
Πόσο τους λυπάμαι, πόσο στενοχωριέμαι που ενώ τόσες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ταχτεί στην υπηρεσία μας, δεν υπάρχουν τόσα προβλήματα για να λύσουν.

Θα ταραχτούν όταν το μάθουν άραγε; Τους σκέφτομαι εκεί μαζεμένους γύρω από το μεγάλο τραπέζι των συνδεδριάσεων, τα προβλήματα γραμμένα στον ασπροπίνακα, ματσαρισμένα με τον αρμόδιο «επιλυτή» τους, και στην άκρη της αίθουσας οι περισσευάμενοι.
Πώς θα αντέξουν χωρίς να προσφέρουν; Πώς θα αντέξουν χωρίς να υπάρχει ένα πρόβλημα ώστε να δώσουν τη λύση τους.

Τραγωδία!

Ελπίζω οι υποψήφιοι την επόμενη Δευτέρα, που δε θα είναι πια, αλλά κάποιοι θα είναι εκλεγμένοι και κάποιοι αποτυχόντες να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης ή του χωριού τους.
Ελπίζω.

Αν και δε το βλέπω. Όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους το δείχνουν χρόνια τώρα, όχι λίγους μήνες πριν τις εκλογές με ποστ, μηνύματα – σε κάθε δυνατή πλατφόρμα – αναρτήσεις στα σόσιαλ κλπ.

Άντε και καλή ψήφο!
Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top