19/04/2024

Εκκενώσεις: ο Άριστος

Εκκενώσεις

Αυτό είναι το δόγμα! Εκκενώσεις περιοχών, χωριών, οικισμών, μοναστηριών, οικιών κλπ να γλυτώσουν οι άνθρωποι. Από μόνο του δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι σταματάει εκεί.
Και γι’ αυτό άλλωστε χρειάστηκαν οι προσλήψεις αστυνομικών από την απελθούσα κυβέρνηση και όχι πυροσβεστών. Γιατί οι αστυνομικοί εφαρμόζουν τον νόμο. Και  νόμος είναι «μην μας πεθάνετε» και γράψουμε θύματα όπως ο άλλο στο Μάτι.
Γιατί μόνο αυτό νοιάζει την κυβέρνηση και τους επικοινωνιολόγους της.
Γι’ αυτό και άνθρωποι σε διάφορες περιοχές αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο έλεος της πυρκαγιάς.
Ξέρουν ότι δε θα έρθει βοήθεια και κάνουν ό,τι μπορούν να σώσουν ό,τι έχτισαν με κόπο. (κι ας ήταν αυθαίρετα, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα νομιμοποίησαν.

Ουδείς είχε τα … , το σθένος να γκρεμίσει. Μόνο να εισπράττουν από τις νομιμοποιήσεις.

Ο κύριος Ζερεφός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, βγαίνει στα ραδιόφωνα (προσωπικά τον άκουσα δύο φορές στον Real FM) και λέει ότι ουδείς από την πολιτεία τους ζητάει να βοηθήσουν κι ας έχουν αναπτύξει μοντέλα που δείχνουν πορείες ανέμων, καταιγίδων, χιονιά κλπ. Μέχρι και μοντέλο πορείας πυρκαγιάς έχουν  και ουδείς ενδιαφέρεται να το παράσχει στους Δήμους, Περιφέρειες.

Συντονισμός για τα μπάζα δηλαδή με λογικές παλαιοκομματικές – ποιος έχει το πάνω χέρι και πώς θα ρίξουν το μουτζούρη στους άλλους.

Κι εμείς εισπνέουμε στάχτη τρεις μέρες τώρα. Κι άλλοι δεν έχουν σπίτια. Και όλοι μας δεν έχουμε πράσινο πια να μας δίνει οξυγόνο.

Και σκοτωμός και «πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαμός, μίσος και λόγια. Λες κι άλλο αέρα εισπνέουμε αναλόγως τι πιστεύει καθείς!

Και οι φασίστες, υποκινούμενοι από βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου άρχισαν το μπαϊράκι του τοπικού σερίφη και συλλαμβάνουν. Και οι υποστηρικτές τους, κι άλλη αιτία διχασμού.

Η κατάσταση της χώρας είναι δραματική. Οι πυρκαγιές είναι απλώς η αφορμή για να δούμε το χάλι μας. Είμαστε τυχεροί όσοι ζούμε. Είναι τυχερά τα τοπία που έχουν γλυτώσει από τις καταστροφές. Ζούμε από τύχη, μέχρι να πάρουμε εντολή εκκένωσης!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2260 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*