27/06/2022

Έκθεση ζωγραφικής του Τάκη Δημόπουλου στον Πειραιά


Η έκθεση «Εφ’ όλης της ύλης» του Τάκη Δημόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έχει εγκαίνια την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 19.00.

Εργα από τις πρώτες αναζητήσεις έως τη σκοτεινή του περίοδο και των τελευταίων χρόνων που πλέον αντιμετωπίζει κριτικά και επικριτικά την καθημερινή πραγματικότητα.

Ο Τάκης Δημόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1951, όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του στην τέχνη. Το 1968 έφυγε για πρώτη φορά από την Ελλάδα με πρώτο προορισμό την Αγγλία, δέυτερο τη Γερμανία και τρίτο τη Γαλλία. Ο τέταρτος προορισμός ήταν οι σπουδές στη Stockholms Kunst Scoola Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στους εξής χώρους: Γκαλερί Εγγονόπουλος, Γκαλερί Αέναον, Pantazides Art Gallery, ΩΡΑ, Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη, Nouveau Art Cafe και Black Duck, καθώς και στην Πάτμο και την Ιθάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ash in Art». Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην Παιανία (αγορασμένα από τον Ίωνα Βορρέ) και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

(Συνολικές Επισκέψεις 411, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*