04/12/2023

Η Ελένη Ράντου πρωταγωνίστρια σε θρίλερ!


Με ένα ψυχολογικό θρίλερ, που θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, επιστρέφει στο «θεατρικό της σπίτι», στο Διάνα της οδού Ιπποκράτους, η Ελένη Ράντου, τη σεζόν που έρχεται. Πρόκειται για το έργο της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την επιτυχημένη του πορεία στο Royal Court του Λονδίνου.

Με θεματολογία και ύφος που απέχουν πολύ, από αυτά που μας έχει συνηθίσει η γνωστή ηθοποιός, επιλέγει να ανεβάσει αυτή τη φορά ένα σύγχρονο, αλληγορικό θεατρικό κείμενο, που αναδεικνύει τον ανυπεράσπιστο σημερινό άνθρωπο, μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή.

Μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, η Οδύσσεια δύο γυναικών,  που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας  σε μια  Ευρώπη που καταρρέει. Ο κεντρικός ρόλος, η Άννα, είναι  ένας σύγχρονος Φάουστ ή ένας σύγχρονος Οδυσσέας,  που παλεύει με θεούς και δαίμονες σε ένα υπαρξιακό ταξίδι επιβίωσης. 

Ένα υπαρξιακό ταξίδι στους φόβους του σύγχρονου «δυτικού» ανθρώπου, στους δαίμονες του, τις αξίες, τους εφιάλτες και τα όνειρά του, μια βαθιά κριτική στα σύγχρονα αδιέξοδα και συγχρόνως, ένα γοητευτικό παραμύθι με αφόρητες αλήθειες.

«Διαλέξαμε  αυτό το έργο γιατί είναι ένα ταξίδι σε όλους τους φόβους μας, αλλά κι ένα ταξίδι  πέρα από την απομόνωση και την εσωστρέφεια  που μας επιβάλλουν οι καιροί. Νοιώσαμε  ότι ακουμπάμε σε σκέψεις, που κάνουν αυτή τη στιγμή και άλλες φωνές κι ενώνονται με τις δικές μας…», λένε οι συντελεστές.

Στο πλευρό της Ελένης Ράντου θα δούμε την Ελένη Ουζουνίδου, τον Αντώνη Καρυστινό, τον Ηλία Μελέτη και τον Κρις Ραντάνοφ.

 

Νόρα Μολυβιάτη

 


mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*