29/06/2022

Ένα Κυριακάτικο Συλλαλητήριο

Κυριακάτικο Συλλαλητήριο

Κόσμος πολύς! Φωνάζει και διαδηλώνει για τη «μακεδονία μας».
Ευτυχώς που ζούμε σε μια πολιτεία που ο κόσμος μπορεί να διαδηλώνει.
Ευτυχώς που μπορεί όποιος θέλει να διαφωνεί και με αυτούς που διαφωνούν!

Προφανώς όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο δεν είναι ακροδεξιοί φασίστες.
Φοβάμαι όμως ότι όλοι οι ακροδεξιοί φασίστες είναι στο συλλαλητήριο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι οκ κατά τη γνώμη μου. Αλλά το σημαντικό είναι ότι επιτέλους οι πολιτικοί αποφάσισαν να λύσουν ένα πρόβλημα! Και όχι να το παίζουν πατριώτες, να χαϊδεύουν αυτιά για να μαζεύουν ψήφους.
Μέχρι σήμερα μόνο οι ψευτοπαρτιώτες Έλληνες βαυκαλιζόντουσαν και μαζί παρέσυραν και παρασύρονταν από τους ψευτοπρατιώτες πολιτικάντηδες περί του ονόματος μιας χώρας που όλοι ξέρουν ως «Μακεδονία».

Οι ίδιοι πατριώτες του – κώλου τα εννιάμερα – χειροκροτούσαν τη «Μακεδονία» όταν παρήλαυνε στο ΟΑΚΑ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Ο καθένας μας μπορεί να αυτοπροσδιόριζεται όπως θέλει. Και φυσικά δεν έχει δικαίωμα προς χάριν του δικού του αυτοπροσδιορισμού να επιβουλεύεται εδάφη άλλου.
Βόρεια Μακεδονία λοιπόν – ελπίζοντας ότι θα περάσει η συμφωνία.

Και είμαι βέβαιος ότι από μέσα τους Μητσοτάκηδες και λοιποί χαίρονται που ο Τσίπρας θα πιστωθεί στην «καυτή πατάτα» της επίλυσης ενός προβλήματος που το «πατριωτικό» τους προφίλ δεν θα άντεχε να λύσει. Βλέπεις δεν είναι μειώσεις προσωπικού ή περικοπή δώρων συντάξεων κλπ.

Ευτυχώς λοιπόν που μπορούμε να διαδηλώνουμε, ευτυχώς που η κυβέρνηση αποφάσισε να λύσει ένα θέμα, ευτυχώς που μπορούμε να διαφωνούμε.

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 329, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1986 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*