ενΥδρείο-Είναι η δικαιοσύνη

ενΥδρείο-Είναι η δικαιοσύνη ουτοπία; Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ θέτει ερωτήματα που καίνε

Για λίγες μόνο παραστάσεις: “ενΥδρείο” (Κατηγορούμαι) – Ένα κείμενο της Αφροδίτης Φλώρου σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπουζάνη.Από την θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ.

Η φετινή θεατρική δουλειά της Κατερίνας Μπουζάνη με την θεατρική ομάδα ”ΚΛΕΨύΔΡΑ” μάς εισάγει σε ένα θεατρικό κόσμο που λίγα έχει να χωρίσει με τον πραγματικό.

Η Έλα βρίσκεται στην απομόνωση. Παραίτηση και εξάντληση. Περιμένει αδιαμαρτύρητα το τέλος σαν τη μόνη λύτρωση. Το μόνο Εσύ που υπάρχει σε αυτό το κενό, θα της θυμίσει πως: «Οι άνθρωποι είμαστε καταδικασμένοι να έχουμε δυνάμεις φαντασίας που υπερβαίνουν τις σωματικές ικανότητες.» Τότε αποφασίζει να ζήσει και να αντιδράσει, αυτό που συνειδητοποιεί έντρομη όμως είναι ότι δε θυμάται! Προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις, όμως φαντάζει απίστευτα δύσκολο. Σαν κάποιος να μη την αφήνει να ανασυνθέσει τα κομμάτια του παζλ. Μόνο θολές εικόνες από εκείνο το βράδυ. Ο μόνος τρόπος να θυμηθεί είναι να το πάρει από την αρχή.

Θα ξαναστήσει μέσα στο μυαλό της, τα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Οι εχθροί είναι πολύ περισσότεροι από τους συμμάχους και όσο περνούν οι μέρες το μυαλό της παίζει άσχημα παιχνίδια. Σε πείσμα όλων θα καταφέρει να θυμηθεί. Και τώρα πρέπει να καταφέρει και να ζήσει…

Το ενΥδρείο είναι ένα πολιτικό θρίλερ, πολύ κοντά – ταυτόσημο ίσως- με την πραγματικότητα που ζούμε. Σε έναν κόσμο που η απονομή δικαιοσύνης μοιάζει με ουτοπία, το να λες την αλήθεια παραμένει μια στάση επαναστατική και επικίνδυνη.

Τίτλος Έργου: ΕνΥδρείο (Κατηγορούμαι)

Κείμενο: Αφροδίτη Φλώρου

Σκηνοθεσία / Κινησιολογία: Κατερίνα Μπουζάνη

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αθηνά Αποστολίδου, Κατερίνα Κωτσιοπούλου, Ελευθερία Παππά

Πρωτότυπη Μουσική / Sound Design: Σταύρος Κατσούλης

Μάσκα: Κατερίνα Μιχάλαρου

Σκηνικά / Κοστούμια: ΚΛΕΨύΔΡΑ

Φωτογραφία: Αριστέα Ανύση

Αφίσα: Σταύρος Κατσούλης

Στην παράσταση θα ακουστεί μουσική από τους Λ.Τ. (Λόγος Τιμής)

Ερμηνεύουν:

πρώτο cast

Γκρέτα Ταφιλάκου, Θάνος Βέης, Απόστολος Τσακαλίκας, Εύη Κοκκοφίτη, Εύα Παπαγεωργίου, Ελευθερία Παππά, Γλαύκη Παρασκευά, Ελβίρα Βλάσση, Κατερίνα Κωτσιοπούλου, Γιώργος Καρδαμίτσης, Σοφία Λυραντωνάκη, Βασίλης Έξαρχος, Δανάη Χαβιάρα

δεύτερο cast

Ρούλα Κωνσταντινοπούλου, Νικόλας Μπιλάλης, Μελίτα Μουγκογιάννη, Ζωή Μιχαηλίδου, Άννα Χατζηλία, Σοφία- Ειρήνη Σιδηροπούλου, Αθηνά Αποστολίδου, Ναταλία Τσάμη, Ελίζα Σταματούλη, Κορίνα Κυριακίδου,Ελπίδα Χατήρα, Αθηνά Γκίνου, Αλέξανδρος Σακελλάρης, Αλκιβιάδης Βόβλας, Φωτεινή Μαρκάκη, Ελένη Λαπούρτα

Ημερομηνίες Παραστάσεων: πρώτο cast 14,15,16 Ιουνίου / δεύτερο cast 18,19,20 Ιουνίου

Ώρα: 21.15

Θέατρο Χώρος (Πραβίου 6-8, Αθήνα 11855)

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά

Σύντομο Βιογραφικό Ομάδας:

Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ ιδρύθηκε από την ηθοποιό, σκηνοθέτη, δασκάλα υποκριτικής τέχνης Κατερίνα Μπουζάνη με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε ερασιτέχνες ηθοποιούς καθώς και σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του Θεάτρου, μέσα από το δρόμο της αυτό- βελτίωσης και της αυτογνωσίας, να δουλέψουν και να εκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονες τεχνικές υποκριτικής που επικρατούν παγκοσμίως και να δουλέψουν στα πρότυπα ενός επαγγελματικού πλαισίου. Η ομάδα κινείται με άξονα την αλληλεγγύη, έχοντας ως στόχο την εσωτερική μετακίνηση και καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα όπου η βάση τους στηρίζεται στο θέατρο ντοκουμέντο και το “in your face theatre”. Η ομάδα διαθέτει στο ενεργητικό της, 40 βραβείο από συμμετοχές σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου για τις παραστάσεις: ‘’§175’’, ‘’SOSiety’’, ‘’Res’’, «Γάζα- Αληθινές Μαρτυρίες», «Το 3ο Κύμα», και το ”Σιγήν Ιχθύος”, αποσπώντας βραβεία Κοινού, Καλύτερων Παραστάσεων, Σκηνοθεσίας, Χορογραφίας, Ερμηνειών, Αφίσας, Σκηνικών, Sound design, Φωτισμού κ.α. Επίσης παραστάσεις της έχουν φιλοξενηθεί σε αθηναϊκά θέατρα και θεατρικά φεστιβάλ.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top