25/09/2023

Επετειακό βινύλιο για το The Storyteller του Γιώργου Κοντραφούρη (Βίντεο)

storyteller

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδόσεων «10 Χρόνια Puzzlemusik», κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε βινύλιο το άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη, «The Storyteller», μία από τις πρώτες κυκλοφορίες της Puzzlemusik που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο σε CD.

To The Storyteller του Γιώργου Κοντραφούρη κυκλοφόρησε στις 16 Απριλίου του 2007 σε CD. Ήταν το τελευταίο πιάνο άλμπουμ του, καθώς μετά αφοσιώθηκε στο organ και στο Baby Trio.

Το The Storyteller – για πολλούς το καλύτερο άλμπουμ του Κοντραφούρη – έκανε εντύπωση στην εποχή του και επιπλέον έδειξε αντοχή στο χρόνο, καθώς αποτελεί ένα από τα long-sellers της Puzzlemusik.

Φέτος κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο, στο πλαίσιο κυκλοφοριών για τα 10 χρόνια της εταιρείας. Η έκδοση έγινε σε συνεργασία με τα καταστήματα Public και το βινύλιο θα διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα Public και το Public.gr.

Η έκδοση βινυλίου έχει διαφορές από την έκδοση CD. Έγινε νέο mastering από τον Γιώργο Πρινιωτάκη (Atracks Studios), η σειρά των κομματιών είναι διαφορετική με σκοπό την καλύτερη ηχητική απόδοση με κριτήριο τις προδιαγραφές του βινυλίου, ενώ για τον ίδιο λόγο και προκειμένου να μειωθεί η συνολική διάρκεια του άλμπουμ έχει αφαιρεθεί το τραγούδι «Oj Djevojko Dje Si Ruze Brala».

Όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ το 2007, ο Γιώργος Κοντραφούρης δήλωσε:

Όλα τα κομμάτια του The Storyteller συμβολίζουν κάτι για μένα. Το καθένα αφηγείται μια διαφορετική ιστορία και όλα μαζί μια μεγαλύτερη. Επιχείρησα να παίξω σε ένα στυλ που δεν είχα συνηθίσει και για πρώτη φορά συμπεριέλαβα ακούσματα που δεν είχα δοκιμάσει να τα φιλτράρω πριν στο παίξιμο μου (όπως κλασσικής μουσικής, παραδοσιακής και γενικότερα μουσικής της μεσογείου) […] Αυτός ο δίσκος, μου είναι πολύ αγαπητός και είναι το κλείσιμο μιας μεγάλης περιόδου. Τώρα παίζω πολύ διαφορετικά και κυρίως όργανο που ήταν πάντα η κρυφή μου αγάπη.

Μία νέα περίοδος ανοίγει τώρα και πάλι για τον Γιώργο Κοντραφούρη, καθώς στην εκπνοή του 2016 επιστρέφει δισκογραφικά στο πιάνο, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Haunted Poems/Στοιχειωμένα Ποιήματα».

Το άλμπουμ αυτό θα είναι το πρώτο πιάνο άλμπουμ του Κοντραφούρη από την εποχή του The Storyteller. Συμμετέχουν οι: Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά) και Αλκίνοος Ιωαννίδης (ποιήματα).


mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Επετειακό βινύλιο για το The Storyteller του Γιώργου Κοντραφούρη (Βίντεο) - QuoterLand

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*