17/01/2022

Το “Φαλιμέντο Του Κόσμου” στον Σταυρό Του Νότου

falimento

Στο Φαλιμέντο Του Κόσμου”. Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα μουσικές και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου, από 9 Φεβρουαρίου και για 4 Πέμπτες στον Σταυρό του Νότου.

Πώς γίνεται αυτός ο Τρελός των Εξαρχείων, ο πλανόδιος Θεατρίνος των δρόμων, αυτή η ενοχλητική μύγα στα ρουθούνια της όποιας εξουσίας σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την τελευταία του “απόδραση”, να έχει σήμερα κάτι να μας πει για το Φαλιμέντο του κόσμου;

Σχεδόν προφητικά τα λόγια και τα τραγούδια του, μόνο «Χρεωκοπημένα» δεν είναι. Αντιθέτως, αποκτούν το βαθύτερο νόημά τους, καθώς ο χρόνος τούς δίνει το δαχτυλίδι της επιβεβαίωσης. Είναι αυτό που λέμε «ήρθες στα λόγια μου». Μόνο που, στη δική του περίπτωση, μάλλον εμείς πήγαμε στα δικά του.

Ξεπουληθήκαμε στο Γιουσουρούμ; Για ένα κουστούμ ! Θα είσαι με μπαταρία; Να εκτελείς εργασία! Θα το δείξει ο καιρός…

Τεσσερις μουσικοί και ένας ηθοποιός σας καλούν να θυμηθείτε – ή και να γνωρίσετε – τον κόσμο αυτού του τόσο «ξεχωριστού» καλλιτέχνη.

Μέσα από κείμενα του Νικόλα (που περιέχονται στο βιβλίο του «Αναζητώντας Κροκανθρώπους»), επιλογές από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Τελικά… Venceremos ή Kατα-κατα-καταρρέουμε;

Στο ρόλο του «Έτσι», ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί του, οι μουσικοί Βαγγέλης Καζαντζής, Δημήτρης Χατζηδημητρίου και Διονύσης Μακρής. Συμμετέχει η Κατερίνα Μακαβού.

Σταυρός του Νότoυ (Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος).

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί).

Ώρα έναρξης: 10 μ.μ.

(Συνολικές Επισκέψεις 154, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Το "Φαλιμέντο Του Κόσμου" στον Σταυρό Του Νότου - QuoterLand

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*