23/10/2021

Φεστιβάλ …ετών  39 – Λήγουν οι προθεσμίες για τη Δράμα


Κάθε Σεπτέμβριο στους έλληνες μικρομικάδες αρέσει ένα…Δράμα. Και δεν κλαίνε αντιθέτως το χαίρονται.

Διότι το Φεστιβάλ Δράμας εδώ και 39 χρόνια  είναι ο μόνος θεσμός που αναδεικνύει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους. Από το κρατικό Φεστιβάλ, πέρασαν με τις πρώτες τους «μικρές», οι περισσότεροι σκηνοθέτες που σήμερα συγκροτούν το νέο ελληνικό κύμα   που αντιπροσωπεύει τη χώρα μας και στο εξωτερικό όπως οι:Λάνθιμος, Τζουμέρκας, Παπαδημητρόπουλος, Ζώης και παλιότερα Γιάνναρης και Οικονομίδης

Φέτος, σε πείσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα, το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου  δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας.

 

Με ανακοίνωσή του, το φεστιβάλ προσκαλεί όσους δημιουργούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά του, και πληρούν τις προϋποθέσεις, να καταθέσουν έγκαιρα την αίτησή τους.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου και οι αιτήσεις θα πρέπει να στέλνονται αρχικά ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected] και κατόπιν –υπογεγραμμένες από το σκηνοθέτη και τον παραγωγό της κάθε ταινίας- στη διεύθυνση: Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Εμμ. Μπενάκη 71, 10681 Αθήνα, μαζί με 7 αντίτυπα της ταινίας σε DVD. Για περισσότερες πληροφορίες:www.dramafilmfestival.gr. τηλ. 25210 4757, 210 3300309

 

Ξανάρχονται τα “Κίνητρα”

Εν τω μεταξύ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικής υποστήριξης νέων κινηματογραφιστών θέτει και πάλι σε ισχύ το θεσμό του βραβείουΚΙΝΗΤΡΑ στο Φεστιβάλ Δράμας.

Το βραβείο θα απονέμεται στους σκηνοθέτες τριών ταινιών, οι οποίοι θα επιλέγονται από το Ε.Κ.Κ. Το ύψος κάθε βραβείου θα είναι 2.000€ και θα διατίθεται για την ενίσχυση της τεχνικής επεξεργασίας (post-production) του επόμενου κινηματογραφικού έργου μικρού μήκους του κάθε σκηνοθέτη.

Παράλληλα διατηρείται ο θεσμός των βραβείων ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ «Κοινωνικού Προβληματισμού» του Ε.Κ.Κ., με τα ποσά των 1.000€ και των 1.500€ αντίστοιχα.

Το βραβείο ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ «Κοινωνικού Προβληματισμού», θα αποκτήσει τον αρχικό χαρακτήρα που είχε όταν θεσμοθετήθηκε και συγκεκριμένα θα απονέμεται σε γυναίκα σκηνοθέτιδα.

Έλσα Παπαϊωάννου

(Συνολικές Επισκέψεις 75, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*