24/02/2024

«Η φώκια Κωστής, έγκλημα στην Αλόννησο» Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία της φώκιας που δολοφονήθηκε στην Αλόννησο

φώκια Κωστής

«Η φώκια Κωστής, έγκλημα στην Αλόννησο»: είναι μια νέα παραγωγή της διαδικτυακής true crime σειράς «ίχνη στο σκοτάδι», με την επιστημονική υποστήριξη της Mom, εταιρεία για την μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας και χρηματοδότηση της MKO Α promise to Animals και Body Language Institute του κ. Μάριου Βογιατζή.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία της φώκιας Κωστής που δολοφονήθηκε στην Αλόννησο, τα προβλήματα που απειλούν την μεσογειακή φώκια, την ίδρυση της MOm και τις δράσεις της, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.

Επιδίωξη είναι το ντοκιμαντέρ να μεταφέρει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και αντιμετώπισης, προκειμένου να διασφαλιστεί το θαλάσσιο πάρκο και η διαβίωση των φωκών. Ταυτόχρονα προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα και προβληματισμοί για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η παράνομη αλιεία, η χρήση ψαροντούφεκου, ποια θα πρέπει να είναι η ποινική αντιμετώπιση σε αυτού του είδους τα εγκλήματα αλλά και ο ρόλος που έχει το Λιμενικό μέχρι σήμερα. Επίσης γίνεται έκκληση για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη. 

Πηγή: https://skiathoslife.gr/ntokimanter-parousiazei-tin-istoria-tis-fokias-kostis-pou-dolofonithike-stin-alonniso/

«Η φώκια Κωστής, Έγκλημα στην Αλόννησο» Δείτε το


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*