26/02/2024

Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας: Έκθεση στα στέκια της πόλης

Λέσχη Ελευσίνας

18 μέλη της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ θα παρουσιάσουν φωτογραφίες τους σε μορφή slide show σε διάφορα στέκια της πόλης!

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 είναι σωματείο με την επωνυμία «Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας» (Φ.Λ.Ε.) «Photographic Club of Eleusis» (P.C.E). και αυτή την στιγμή αριθμεί σαράντα μέλη που είναι κάτοικοι της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών.

Η δημιουργία αυτής της καλλιτεχνικής ομάδας προέκυψε όπως προκύπτει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις: Η ανάγκη δημιουργικής έκφρασης γεννάει την ομάδα και αυτή η ανάγκη την συντηρεί μέσα στην κοινωνία.Τόσο το ενδιαφέρον μας για τη φωτογραφία όσο και η ενασχόλησή μας με τα φωτογραφικά δρώμενα της περιοχής, μας ώθησαν να συγκεντρωθούμε και να αποφασίσουμε την ίδρυση της Φ.Λ.Ε. 

Λέσχη Ελευσίνας

Στόχος της Φ.Λ.Ε. είναι να φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους πορεία και αναζήτηση μέσα από μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια, φωτογραφικές εκθέσεις,συμμετοχή σε συνέδρια φεστιβάλ και σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μας ενδιαφέρει επίσης η διάσωση και οργάνωση φωτογραφικών αρχείων που έχουν σχέση με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

Φιλοδοξία μας είναι η Φ.Λ.Ε. να γίνει σημαντικός παράγοντας στα καλλιτεχνικά γεγονότα της πόλης, αλλά και πέρα απο αυτήν. Να διαμορφώσουμε με κοινή προσπάθεια, άποψη πάνω στη φωτογραφία στην πόλη της Ελευσίνας. 

Να μεταδώσουμε την γοητεία της φωτογραφικής τέχνης, να μετατρέπει το βλέμμα σε καλλιτεχνική έκφραση. Με αυτό τον τρόπο πέρα από τη δημιουργική κοινωνική μας προσφορά να δώσουμε νέα πνοή στην προβολή της πόλης μας στον έξω κόσμο. Μιας πόλης που υπόσχεται πολλά και μπορεί να δώσει ακόμη πιο πολλά.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*