17/04/2021

Φωτορεπόρτερ στο αυτόφωρο είναι λογοκρισία και η λογοκρισία είναι εχθρός της Δημοκρατίας


Η εικόνα του συναδέλφου μου – γιατί δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ είμαστε συνάδελφοι – Αλέξανδρου Σταματίου με τις χειροπέδες να οδηγείται στο αυτόφωρο είναι μια τεράστια Ντροπή!
Όχι για τον ίδιο. Γι’ αυτούς που το έκαναν!

Εκτός όμως από ντροπή είναι και μια κουδούνα κινδύνου. Το “καμπανάκι” είναι μικρό. Ο κίνδυνος λογοκρισίας για όποιον θέλει να φωτογραφίζει τις κινήσεις της εξουσίας είναι πολύ σοβαρός.

Η λογοκρισία είναι εχθρός της Δημοκρατίας και τους εχθρούς πρέπει να τους πολεμάμε!

Για το χθεσινό περιστατικό οι Φωτορεπόρτερ έβγαλαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός της σύλληψης εργαζόμενου της ενημέρωσης για την άσκηση της δραστηριότητάς του.
Η εικόνα του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου να οδηγείται με χειροπέδες και με κρεμασμένες τις φωτογραφικές μηχανές στον ώμο, παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα και όχι σε ευνομούμενη δημοκρατία.
Απαιτούμε από κάθε υπεύθυνο το σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα κάθε εργαζόμενου στην ενημέρωση, και η Ένωσή μας θα σταθεί απέναντι σε κάθε παραβίασή τους
Το ΔΣ της ΕΦΕ

Φωτορεπόρτερ στο αυτόφωρο
(Συνολικές Επισκέψεις 70, 1 επισκέψεις σήμερα)
Ζακ Κωστόπουλος/Zackie oh Κατέβασαν το τραγούδι του Π. Παυλίδη από τη σελίδα Justice for Zak/Zackie
«Η τελευταία πτήση» της Μαρίας Τζαρδή, Βιβλιοκριτική από τον Γιάννη Καφάτο

mm
About Γιάννης Καφάτος 1897 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*