05/12/2023

Έχει φτερά και πουλάει εφημερίδες, τι είναι;

Επιθεώρηση επικαιρότητας #272

κίτρινο

Τα θυμάσαι αυτά τα λογοπαιχνιώδη σύντομα ανεκδοτάκια; Η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι το «περιτπέρι».

Είχαμε δεκάδες τέτοια, κι όποιος δε θυμόταν κάποιο σκάρωνε και κάποιο δικό του.

Τώρα που τα «περιπτέρια» μπήκαν σε καραντίνα από τα μεσάνυχτα ως τις πέντε το πρωί το θυμήθηκα.

Είναι βλακώδες να κλείνεις τα περίπτερα στις 12 για να μην αγοράζουν αλκόολ οι νέοι όταν κλείνουν τα μπαρ και να μην συνωστίζονται στις πλατείες. (απλούστατα γιατί μπορούν να το αγοράσουν μέχρι εκείνη την ώρα και να το στοκάρουν σε κουβάδες με πάγο κλπ κλπ)

Ομοίως είναι βλακώδες οι «νέοι», αυτός ο εύκολος στόχος, να νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση πίνοντας μπύρες στριμωχτά στις πλατείες, τις ώρες που είναι κλειστά τα καταστήματα.

Η εποχή μας, η εποχή της πανδημίας, χρειάζεται σοβαρότητα και φαίνεται ότι η μπαλίτσα πετιέται στην εξέδρα με την πρώτη ευκαιρία.

Αν οι νέοι αισθάνονται ότι ασφυκτιούν ας βάλουν τις μάσκες τους και ας κάνουν μια διαμαρτυρία ή ό,τι άλλο σκεφτούν.

Η λογική του «γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι» την ασφάλεια της οικογένειάς τους για να δείξουν επαναστατική πυγμή είναι μάλλον παιδική αντίδραση και όχι εφηβική ανησυχία για τα δικαιώματά τους.

Δεν μου αρέσει να κάνω τον ειδικό αλλά, όπως όλοι μας, βλέπω, παρατηρώ, σχολιάζω και μέσα από τη δική μου λογική βγάζω τα συμπεράσματά μου. Προφανώς δεν σημαίνει ότι τα δικά μου συμπεράσματα είναι πιο σωστά ή πιο «καλά» από τα δικά σου. Αλλά έλεος: τα κλειστά περίπτερα και η μαγκιά της μπύρας στην πλατεία δεν θα μας προφυλάξουν από την λαίλαπα του κορωνοϊού.

Τι είναι κίτρινο, κολυμπάει και του αρέσει το αίμα;

Το καρχαρίνι φυσικά!

Καλό είναι να μην «ταΐζουμε» τα διάφορα «καρχαρίνια» με αφορμές και επιχειρήματα που μας κάνουν όλους πιο ευάλωτους.

Η εποχή μας απαιτεί να φερθούμε όλοι κάπως πιο ενήλικα. Και  αυτό αφορά και τους ενήλικες και τους έφηβους! Ευτυχώς τα παιδιά – εφόσον έχουν μια σωστή καθοδήγηση – αντιδρούν πιο υπεύθυνα από όλους μας!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2165 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*