24/04/2024

Του γάμου τα εννιάμερα… και ο «θρίαμβος» του Μητσοτάκη

Του γάμου τα εννιάμερα

Ο Πρωθυπουργός έχασε το στοίχημα του στιβαρού ηγέτη της κοινοβουλευτικής του ομάδας και του υπουργικού του συμβουλίου όμως να με συμπαθάτε κέρδισε στα σημεία αφού με τη δική του υπογραφή θα γίνει νόμος του κράτους ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Τι; Δε θα έχει τεκνοθεσία από παρένθετη μητέρα; Ε, μια λεπτομέρεια είναι. Μη χάνετε τη μεγάλη εικόνα!
Και η «μεγάλη εικόνα» είτε αρέσει, είτε όχι, είναι πως ένας δεξιός, νεοφιλελεύθερος ηγέτης μιας συντηρητικής παράταξης με πολλά διαμερίσματα στα δεξιά και τα άκρα δεξιά της, θα πιστωθεί έναν νόμο που έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει υπάρξει.
Οι αντιρρησίες θα κερδίσουν κοντόφθαλμα το κοινό τους ή τουλάχιστον δε θα το δυσαρεστήσουν και σιγά σιγά θα ξεχαστούν – όπως τους αξίζει. Ο Πρωθυπουργός θα ξεχωρίσει από τα συντηρητικά του εξαπτέρυγα και θα κάνει διακριτό το ρόλο του σε ένα θέμα δικαιωμάτων που έχει λυθεί στην Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο και αφορά χιλιάδες Έλληνες πολίτες.
Πολύ σωστά τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα τον ψηφίσουν. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς. (δεν μπαίνω στις επιμέρους παρατηρήσεις που θα τις κουβεντιάσουμε όλοι όταν εχουμε τον νομο στα χέρια μας)
Καλά, αφήνω στο σταλινικό του βέρτιγκο το ΚΚΕ που δυστυχώς θα είναι πάλι σαν τη μύγα μες στο γάλα μη τυχόν και λερωθεί ιδεολογικώς από τις αδερφές και τις λεσβίες που υπάρχουν μεν, έχουν δικαιώματα δε αλλά αποκλείεται να είναι κομμουνιστές… (θα έχουν και αυτοί πολύ λογικοφανή επιχειρήματα για να πείσουν τους εαυτούς τους κυρίως ότι σωστά δεν στηρίζουν Μητσοτάκη…)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, φαίνεται ότι θα είναι ο ηγέτης που «αψήφησε» τους ακροδεξιούς του κόμματός του, ένωσε το πολιτικό σύστημα και όλοι μαζί θα ψηφίσουν τον νόμο που δίνει το δικαίωμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.


(δε θα μπορούσε αυτό το άρθρο, αν είχε ημερομηνία 2015 ξέρω ΄γω να είναι
αποκύημα παραληρηματικού αρθρογράφου;)


Υ.Γ.
Οι ασκήσεις θάρρους που κάνει ο Πρωθυπουργός στους δικούς του και στους άλλους σε ένα τόσο δύσκολο θέμα για την σκαλωμένη σε ράσα, δοξασίες και ακροδεξιές λογικές και πατριαρχικά στερεότυπα ελληνική κοινωνία είναι μεγαλειώδης επικοινωνιακά και πολιτικά και χτίζει το προσωπικό του προφίλ με εκείνα τα στοιχεία ελευθερίας και ισότητας που ενώ έπρεπε να είναι αυτονόητα, το 2024 είναι ακόμη ζητούμενα!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2261 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*