27/06/2022

Γερούν: Ο βλαμμένος που έγινε πρίγκιπας


Ο τίτλος ίσως αδικεί τους βλαμμένους όλου του κόσμου και μόνο για το γεγονός ότι ένας μέσος βλαμμένος δεν κατέχει το αξίωμα του Ντάισελμπλουμ, άρα δεν επηρεάζει τόσο δραστικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Γερούν ήταν ένα παιδί που μάλλον περνούσε απαρατήρητο. Ούτε κανένα φοβερό μυαλό ήταν, ούτε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο είχε. Στην καλύτερη περίπτωση να είχε καναδυό επιτυχίες σε μικρές Ολλανδέζες και να κυλιόταν ευτυχής στα διάσημα λιβάδια της χώρας του. Το μυαλό του όμως ήταν ακριβώς όπως η χώρα του. Φλατ και βυθισμένο.

Σπούδασε αγροτική οικονομία και όλα έδειχναν ότι μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος γελαδάρης, που πήζει γκούντα για τα τοστ όλης της Ευρώπης. Το παιδί όμως ήταν εξωστρεφές. Πήγε στην Ιρλανδία για να κάνει μεταπτυχιακό, ήπιε όσες Γκίνες μπορούσε και γύρισε χωρίς το πτυχίο. Και όπως λέει και μια παλιά κινέζικη παροιμία "αν δεν μπορείς να πάρεις ένα πτυχίο, πλαστογράφησέ το".

Ο αγροτικός τομέας δεν μπορούσε να χωρέσει τα όνειρα του φιλόδοξου Γερούν. Ασχολήθηκε με την πολιτική και εντάχθηκε στους Ολλανδούς σοσιαλδημοκράτες που από την δεκαετία του ’90 έχουν πάντα ανοιχτές τις αγκάλες τους για όποιον κομπλεξικό θέλει εξουσία και καμώνεται τον προοδευτικό, εφαρμόζοντας πολιτικές που θα έκαναν ακόμα και τη Θάτσερ να κοκκινίσει από ντροπή.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε όταν οι Γερμανοί ήθελαν μια οικιακή βοηθό, έναν άξιο βοηθό πιστολάκι στο Eurogroup. Ο Γερούν την άρπαξε την ευκαιρία. Έγινε πρόεδρος του οργάνου και έκανε τα ρεπά του Σόιμπλε στις δηλώσεις απαξίωσης των νοτίων.

Ακόμα κι όταν η ίδια του η χώρα του ζήτησε να παραιτηθεί, το αυτί του Γερούν δεν ίδρωσε παρέμεινε εκεί και μάλλον θα παραμείνει παρά τον όλεθρο στις εκλογές της χώρας του.

Η χθεσινή του δήλωση ότι οι νότιοι τα έφαγαν στο πιοτί και τις γυναίκες και τώρα ζητούν δανεικά, θα μπορούσε να λαξευτεί σε μάρμαρο για να κοσμήσει ένα αυριανό μουσείο αφιερωμένο στον λαϊκισμό. Και συμπυκνώνει όλη την «παιδεία» της αποικιοκρατίας. Οι νότιοι «τα θέλουν και τα παθαίνουν», είναι «βάρβαροι» και «ανώριμοι» και μόνο κάποιος σοφός βόρειος μπορεί να τους συνετίσει. Οι νότιοι επίσης είναι μόνο άνδρες, που τα τρώνε στις γυναίκες. Ένα ακόμα στερεότυπο, που μπορεί να ήταν αποδεκτό τον 19ο αιώνα, αλλά σήμερα δεν σε κατατάσσει στην αφρόκρεμα της προοδευτικής Ευρώπης.

Ο Γερούν δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα πρόθυμο σκουπίδι. Ένας αριβίστας που μπορεί να κάνει και να δηλώσει τα πάντα, αρκεί το «αφεντικό» να του κάνει πατ- πατ στον ώμο και να τον κρατά στη θέση του. Είναι ο χρήσιμος βλαμμένος του ίδιου του συστήματος. Είναι το πρόσωπο της σήψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(Συνολικές Επισκέψεις 10,115, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Lennin Kravitz 30 Articles
Ο Lennin Kravitz είναι γόνος Ρώσων εμιγκρέδων, της γνωστής οικογενείας του Michael Trollitz Vissarionovich (MTV) που μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Hγήθηκε του κινήματος «Ψωμί, ελιά και αφάνα τα μαλλιά», το οποίο έφτασε μέχρι και τα 10 μέλη την εποχή της ακμής του. Ζει στην Ελλάδα από βίτσιο και του αρέσουν η ταραμοσαλάτα, ο σκελετός των γυαλιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο γάργαρος λόγος της Όλγας Τρέμη.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*