27/09/2023

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, «Έχω κέφια» – Δισκοκριτική από τον Πάνο Γιαννόπουλο (Video)

Έχω κέφια

Σχεδόν έξι χρόνια απο την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C επέστρεψαν με το Έχω κέφια στις αρχές του περασμένου μήνα. Το ενδιαφέρον στις δουλειές του Αγγελάκα είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια πειραματίζεται και δεν μένει στάσιμος. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με το νέο του συγκρότημα όπου φαίνεται να έχουν δέσει παικτικά πλέον.

Ο δίσκος περιέχει έντεκα καινούργια κομμάτια όλα σε μουσική και στίχους του ίδιου του Αγγελάκα. Το ενδιαφέρον είναι πως μιλάμε για ένα πολυσυλλεκτικό αποτέλεσμα που μπορούμε να εντοπίσουμε στοιχεία από όλη τη έως τώρα πορεία του. Το ακόμα περπατάω είναι αυτό που ανοίγει το δίσκο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό μια αναφορά του ίδιου πως είναι ακόμα εδώ και συνεχίζει την πορεία του, επίσης αποτελεί και το πρώτο Video Clip. Ακούω τον ουρανό να γελάει για τη συνέχεια που είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα κομμάτια του συνόλου, λίγο παρακάτω Οι άνθρωποι που ζούνε σαν νεκροί ένα κομμάτι που μοιάζει λόγο στίχων και μουσικής
σαν να έχει ξεφύγει απο το Μέσα στη νύχτα των άλλων.

Ακολουθεί το Σαν φύλλο στον αέρα μια από τις χαλαρές στιγμές με όμορφο στίχο και αμέσως μετά το εντελώς αντίθετο, ο Νεοφιλελεύθερος προφήτης κομμάτι καθαρά πολιτικό με αναφορές σε ότι ζούμε γύρω μας. Ξεχώρισα επίσης το Δεντράκι στην σελήνη με την γλυκιά μελωδία του και το Ο λύκος που κατάπια μετά εξαιρετικά πνευστά των Γιώργου Αβραμίδη και Μιχάλη Καρανίκου να δίνουν τον ρυθμό. Η ηχογράφηση έγινε από τον Γιώργο Ταχτσίδη, το Mastering από τον Coti K. και η παραγωγή από τον Αγγελάκα μαζί με τους Ηλία Μπαγλάνη, Αλέξη Αρχοντή και Γιώργο Ταχτσίδη.

Κάνοντας μια μικρή σύνοψη το Έχω κέφια είναι ένας δίσκος που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους φαν του Αγγελάκα και ειδικά όσους δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την προηγούμενη δουλειά του καθώς φαίνεται όπως είπα και πιο πάνω ότι το αποτέλεσμα είναι πιο σταθερό και παικτικά αλλά και πιο ενδιαφέρον συνθετικά. Τέλος στα χρηστικά ο δίσκος κυκλοφορεί σε από το Ogdoo Music Group σε μορφή CD και ψηφιακά στις μουσικές πλατφόρμες.

Πάνος ΓιαννόπουλοςBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*