31/01/2023

Γιατί δεν αγαπάμε την ποίηση;


Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι λάτρης της ποίησης .

Μ΄αρέσει τόσο- όσο και έχω την βαθύτατη πεποίθηση, ότι αυτό συμβαίνει στην πλειονότητα των ανθρώπων (εκτός και αν είναι ερωτευμένοι, οπότε για ένα διάστημα τους αρέσει η ρομαντική ποίηση)

 Πριν  λίγες μέρες διάβασα αυτό το κειμενάκι που πόσταρε η  Maja S. Todorovic στο Business in Rhyme"

 «Και είναι εκείνο το λεπτό σημείο όπου η ποίηση θα προσπάθήσει να σας σκουντήξει…

Αν προσπαθήσετε να βγάλετε ένα απολύτως λογικό συμπέρασμα πιστεύετε ότι θα το κατορθώσετε;…..

 εάν κάνετε αναζήτηση για συντομεύσεις,  νομίζετε ότι θα βρείτε;…εάν χρειάζεστε λογικές απαντήσεις, το πιθανότερο είναι να απογοητευτείτε.

Και τότε κατάλαβα πόσο τυχεροί είμαστε οι Έλληνες!

 Δεν ξέρω για τους άλλους λαούς , αλλά εμείς είμαστε πολύ τυχεροί.

Γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος ,μικρός η μεγάλος σε τούτη τη γωνιά, που να μην ξέρει από ποίηση. Και μάλιστα να την τραγουδάει στην καθημερινότητά του!

Είμαστε τυχεροί γιατί  είμαστε  μια χούφτα άνθρωποι και έχουν έρθει στον τόπο μας δυο Νόμπελ και ένα Λένιν από τους ποιητές μας.

Και δεν είναι μόνο αυτοί οι τρείς πυλώνες,  είναι και άλλοι πάρα πολλοί,  που τους πήρε η μουσική μας και τους έκανε ένα με τη χαρά μας , τον πόνο μας , τους καϋμούς μας,  την περηφάνια μας ,το γλέντι μας, την ιστορία μας τελικά.

Μ΄αυτό τον τρόπο κατάλαβα,  πόσο δεν στέκουν τα λόγια της παραπάνω κυρίας για τους Έλληνες.

 Εμείς ότι θέλουμε να βρούμε λογικό ή παράλογο,  θα το βρούμε στους ποιητές μας γιατί τους αγαπάμε  και ας μη τους ξέρουμε με  το όνομά τους.

Έλσα Παπαϊωάννου

 

 

 

 


mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*