Ασκήσεις απλότητας

Γιώργος Καρράς – Ασκήσεις απλότητας Δισκοκριτική από τον Πάνο Γιαννόπουλο (Video)

Ο Γιώργος Καρράς είναι ένας μουσικός που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Χρόνια μουσικής πορείας σε ένα από τα κορυφαία Ελληνικά συγκροτήματα τις Τρύπες, συνεργασίες όπως αυτή με τον Αγγελάκα στο υπέροχο τίποτα. Αυτό που θα μπορούσε να πει κάποιος έλειπε από την έως σήμερα πορεία του ήταν ένας προσωπικός δίσκος. Το κενό ήρθε να καλύψει η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο Ασκήσεις απλότητας που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα.

Ο δίσκος αποτελείται από δέκα ορχηστρικές συνθέσεις που διατρέχουν όλο το φάσμα της μουσικής του πορείας. Ροκ, ηλεκτρονικές καθώς και ακουστικές φόρμες όπως και ηχητικές αναφορές στις Τρύπες κυρίως της περιόδου των δυο τελευταίων δίσκων σε ένα σύνολο σαράντα λεπτών.

Το εναρκτήριο Μικρός ουρανός μας δίνει μια γεύση για αυτό που θα ακολουθήσει δίνοντας κυρίως έμφαση στο πιάνο. Ακολουθεί το πιο Ροκ Χωρίς Ιθάκη που ο ρυθμός του αποτυπώνεται εύκολα στο μυαλό και μετά τα μελαγχολικά Κάθε μέρα και Παιδική χαρά που θα μπορούσαν άνετα να
αποτελούν μέρος κινηματογραφικού Soundtrack. Το έκτο στη σειρά κομμάτι Περιμένοντας το φως αποτελεί τη δική μου αγαπημένη στιγμή του δίσκου, ακόμα ξεχώρισα και το πιο πειραματικό Φαύλος κύκλος.

Για την ηχογράφηση του δίσκου συνεργάστηκε μια πλειάδα μουσικών που έχουν ξανά δουλέψει και στο παρελθόν με τον Καρρά κυρίως την εποχή με τις Τρύπες. Στο τσέλο η Λίλα Μανωλά, κλαρινέτο ο Θάνος Σίδερης, κοντραμπάσο ο Ηρακλης Ιωσηφίδης, τύμπανα ο Βασίλης Μπαχαρίδης, κιθάρα
ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, μεταλόφωνο ο Νίκος Χαρμπίλας, πιάνο ο Γιώργος Χριστιανάκης και στο μπάσο και τις συνθέσεις ο Γιώργος Καρράς.

Την παραγωγή, τη μίξη και το Mastering έκαναν ο Τίτος Καργιωτάκης και ο Χρήστος Χαρμπίλας σε ένα εξαιρετικό ηχητικά αποτέλεσμα.

Συνοψίζοντας το Ασκήσεις απλότητας είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες της χρονιάς έως τώρα και με αυτή την επιστροφή μετά το μεγάλο διάστημα απουσίας του αναμένουμε πιο συχνά νέα από τον Γιώργο Καρρά.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την United We Fly σε LP καθώς και ψηφιακή μορφή.

Πάνος Γιαννόπουλος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top