Γκαλά όπερας τον Οκτώβρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ζήσε τη μαγεία της όπερας στις 31 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Θέατρο Μαρίινσκυ της Αγίας Πετρούπολης είναι από τα σπουδαιότερα του κόσμου, με ένδοξη πολιτιστική διαδρομή για περισσότερο από δύο αιώνες, έχοντας προσφέρει ανεκτίμητο καλλιτεχνικό έργο. Στην επιβλητική σκηνή του, έχουν κάνει πρεμιέρα οι περισσότερες όπερες των μεγάλων ρώσων συνθετών και τα πλέον αριστουργηματικά μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου ενώ έχουν μεγαλουργήσει σπουδαίοι συνθέτες, λυρικοί τραγουδιστές, μουσικοί, χορογράφοι και χορευτές όπως ο Σαλιάπιν, ο Πετιπά, ο Νιζίινσκυ, η Ουλάνοβα, ο Νουρέγιεφ, ο Μπαρίσνικοφ, ο Γκέργκιεφ, η Νετρέμπκο και πολλοί άλλοι.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2016 – Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα/Ελλάδα στην Ρωσία», ο Βάλερι Γκέργκιεφ, καλλιτεχνικός διευθυντής του περίφημου θέατρου Μαρίινσκυ, επιμελήθηκε την επιλογή των καλλιτεχνών ενός υπέροχου εορταστικού γκαλά για να τιμήσει το έτος της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

opera-01-viewtag

Σπουδαίοι σολίστ της όπερας του Θεάτρου Μαρίινσκυ, με διεθνείς εμφανίσεις στη  Μετροπόλιταν Όπερα  της Νέας Υόρκης, στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Κόβεν Γκάρντεν, στην Όπερα του Παρισιού και σε άλλες μεγάλες όπερες του κόσμου, θα ερμηνεύσουν τις ωραιότερες άριες από κλασικές και αγαπημένες όπερες (Ριγκολέττο, Τραβιάτα, Τζιάννι Σκίκκι, Ο Κουρέας της Σεβίλλης, Λουκρητία Βοργία, Ρουσλάνος και Λουντμίλα, Κάρμεν κ.α.) των Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσσίνι, Ντονιτσέττι, Γκλίνκα, Τσαϊκόφσκι, Μπιζέ και Ρίμσκυ-Κόρσακοφ. Η χαρισματική σοπράνο Όλγα Τριφόνοβα, οι δύο σπουδαίοι τενόροι Γιεβγένι Ακίμοφ και Ντανιίλ Στόντα και το ανερχόμενο αστέρι της όπερας Έλενα Τσβέτκοβα (μέτζο σοπράνο) θα ενώσουν τις λυρικές φωνές τους με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που θα διευθύνει ο μόνιμος συνεργάτης-αρχιμουσικός του θεάτρου Μαρίινσκυ, Gavriel Heine. Το πρόγραμμα της συναυλίας, διανθίζουν οι πιο γνωστές ιταλικές καντσονέτες και οι χορευτικές πινελιές των δύο πρώτων σολίστ του Μπαλέτου Μαρίινσκυ,  Σοφίας Γκουμέροβα  και Ίγκορ Κολμπ.

opera-02-viewtag

Τιμές εισιτηρίων: € 35,00 – 45,00 – 55,00 – 70,00 (Διακεκριμένη Ζώνη).  

Ειδική τιμή: € 25,00 (Φοιτητές, ΑΜΕΑ). 

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 7282 333, megaron.gr, PUBLIC, viva.gr. 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top