23/05/2019

Γυναίκες … Δύο χρόνια μετά…

Γυναίκες

Γυναίκες…

Έχει τις προϋποθέσεις να γίνει ένα success story από αυτά που συχνά πυκνά διαβάζουμε και άλλοτε αναθαρρεύουμε, άλλοτε χαμογελάμε πικρά με ένα ‘Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα’. Αλλά πάλι πού ξέρεις; Μπορεί…

Το στόρι: Τι κάνουν δυο άνεργες ηθοποιοί για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο; Στρώνονται και γράφουν κείμενα με θέμα όλα αυτά που τραβάνε οι δυο τους και όσες άλλες ομόφυλές τους εν καιρώ μνημονιακής κρίσης και τίτλο ‘Γυναίκες…’.

Έγραψαν τα κείμενα τους λοιπόν τα κορίτσια (για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η Άννα Παντζέλη και η Βιβή Νικολάου) βρήκαν και τον φιλόξενο χώρο του Cabaret Voltaire (Μ. Αλεξάνδρου 30 και Μαραθώνος στο Μεταξουργείου) και κάθε Κυριακή στις 8μμ θα τα λένε, θα γελάνε, θα κλαίνε, θα τραγουδάνε και θα ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Διότι, ‘κρίση είναι θα περάσει’, αλλά μέχρι να περάσει, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο τουλάχιστον ας το διασκεδάσουμε.

Σχολιάζουν την κάτοικο περιφέρειας (επί το επισημότερον και διακριτικότερον) που ήρθε στην Αθήνα για να αδειάσει και ένα και δύο και τρία ψυγεία, διότι στο χωριό της το ‘δεν έχουμε ούτε να φάμε’ ευτυχώς, ακόμη δεν το έμαθε.

Γράφουν για τη Γιώτα που άλλα ονειρευόταν για τον εαυτό της, αλλά νταλικιέρισσα αναγκάστηκε να γίνει για να επιβιώσει και παρέα με κασέτες του Μαργαρίτη αλωνίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Γυναίκες

Μνημονεύουν και τη φοιτήτρια από τα Χανιά που όλη τη ζωή της τη στοίχειωσε ένα ποτηράκι με ζωγραφιά του Μποστ που έγραφε πάνω: ‘Κε αφτό θα περάση’. Και μπορεί όλα να είχαν περάσει, εάν δεν έσπαγε το ποτηράκι κάποτε…

Ξεμπροστιάζουν και την ηθοποιό σταρ που έχει παραγωγούς και σκηνοθέτες ως παρατρεχάμενους και ό,τι θέλει, αρκεί να κουνήσει το δαχτυλάκι της, και μπορεί να το πετύχει.

Τα σχόλια δυο φιλενάδων για το ‘αν υπάρχουν λεφτά’ και πούντα πούντα τα λεφτά, ποιος τα είχε, ποιος τα πήρε, πού τα πήγε, όσο εμείς κοιμόμαστε του καλού καιρού και τώρα ούτε κουνουπίδι από τη λαϊκή δεν έχουμε να αγοράσουμε είναι ένα θέμα που πονάει.

Το κλίμα είναι φανερά παρεΐστικο. Οι δυο τους απολύτως ‘δεμένες’ μεταξύ τους, το διασκεδάζουν και φαίνεται και το μεταδίδουν.

Το πείραμά τους το πρωτοέκαναν πριν δυο χρόνια στον χώρο Shakespeare στην πλ. Καρύτση. Άκουσαν, τότε, τα καλύτερα και δοκιμάζουν και φέτος με δυο παραστάσεις 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου. Αν τους πάει καλά, θα συνεχίσουν φαντάζομαι.

Η είσοδος με ένα ποτό τιμάται 10 ευρώ. (Υπάρχει ειδική τιμή για φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ, 6 ευρώ).

Απ’ το να κλαις τη μοίρα σου μοναχή σου ή μοναχός σου μια Κυριακή βραδάκι (αυτές οι μελαγχολικές Κυριακές πιά…) μπορεί και να είναι καλύτερα να κλαις και να γελάς με παρέα. Εγώ μια πρόταση έκανα.

(Συνολικές Επισκέψεις 220, 1 επισκέψεις σήμερα)
Ξεροπόταμοι και ξερόλες
Η Μελίνα Ασλανίδου παρουσιάζει το νέο της δίσκο (video)

mm
About Texnes Plus 192 Articles
Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*