Γυρίζω σπίτι και μ΄αρέσει…

Υπάρχει μια διαφήμιση τις τελευταίες μέρες που μας υπενθυμίζει ότι πλέον γυρίζουμε σπίτι μας κι αυτό μας αρέσει!

Βέβαια, εγώ προσθέτω και τη λέξη υποχρεωτικά δίπλα στη φράση γυρίζουμε σπίτι μας! Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν μπορούμε να είμαστε διαρκώς εκτός σπιτιού ξοδεύοντας όπως μια φορά κι έναν καιρό, φροντίστε να φτιάξετε έτσι τον χώρο σας ούτως ώστε να αγαπήσετε πραγματικά το σπίτι σας.

Έτσι λοιπόν κι εγώ, μη μπορώντας να ανταποκριθώ στις συνεχείς εξόδους έφτιαξα ένα δωμάτιο έτσι όπως το ήθελα χρόνια τώρα. Μια ρετρό (πείτε την και βίντατζ, σκασίλα μου!) σαλοτραπεζαρία στην οποία θα μπορούσαν άνετα να κάτσουν ο Μαυρογιαλούρος και η παρέα του για να παίξουν το κουμκανάκι τους!

Η αγαπημένη μου γωνιά όταν βρίσκομαι σπίτι είναι εδώ παρέα με τους αγαπημένους μου ηθοποιούς! Μαζί τους πίνω καφεδάκι, καπνίζουμε παρέα το τσιγαράκι μας και θυμόμαστε τις ατάκες από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Με τον Μακρή, τον Λογοθετίδη, τον Χορν, τον Αυλωνίτη, από αριστερά. Με τη Μελίνα, τη Τζένη, την Αλίκη και την Έλλη Λαμπέτη στο κέντρο. Με τον Σταυρίδη, τον Κωνσταντάρα, τον Φωτόπουλο και τον Παπαγιαννόπουλο εκ δεξιών! Και πολλούς ακόμα που θα κάνουμε συντροφιά τις κρύες μέρες και νύχτες του Χειμώνα!

Πάνω στον παλιό μπουφέ είναι οι δίσκοι 45 στροφών με όλη την αφρόκρεμα του Ελληνικού τραγουδιού! Στην παλιά τραπεζαρία η τσόχα είναι ήδη στρωμένη και πάνω της η τράπουλα για μια παρτίδα ακόμα! Τα παλιά φωτιστικά δίνουν έναν ακόμα τόνο ρετρό ατμόσφαιρας και οι παλιές διαφημίσεις στον τοίχο φλερτάρουν με τα κάδρα των πρωταγωνιστών!

Νομίζω πως και σήμερα είναι η μέρα τους για να μας πάνε ταξίδι στα χρόνια της δικής τους τέχνης. Μπορεί οι ιστορίες τους να είναι πλέον γνωστές. Μα ο τρόπος που τις ξεδιπλώνουν μπροστά μας είναι κάθε φορά αποκαλυπτικός.

Γι' αυτό θα κάτσω στην παρέα τους να ακούσω ακόμα μια φορά τις άλλοτε εύθυμες και άλλοτε συγκινητικές διηγήσεις τους.

Τίτλοι αρχής και πάμε!

Βασίλης Κριμπάς

 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top