Η σαϊτιά και

Η σαϊτιά και το Μαγιόξυλο Βενεζουέλας – Η Non Playlist Της Επικαιρότητας #23

Η δύση παλεύει να φέρει τη δημοκρατία στην Ασία (Ιράκ, Ιράν, Συρία) και τις χούντες στη Λατινική Αμερική (Βενεζουέλα, Σαλβαδόρ, Νικαράγουα). Υπαρξιακό βέρτιγκο. Πολιτική απολίτιστων και άλλα τέτοια. Μια ακόμα γύρα σφηνάκια πείνα για τον λαό της χώρας να κεράσουμε και η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο θα έρθει στον σωστό δρόμο. Της Δύσης τον κόσμο #Δύση

Ο Τζον – Τζον της Βενεζουέλας Γκουαϊδό, αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος, για πολλούς απλά ένα φερέφωνο των ΗΠΑ, θέλει να πάρει την εξουσία στη χώρα. Η δύση είναι με το μέρος του και 50 χώρες τον στηρίζουν. Ο προπονημένος πολιτικός στα σχολεία προπαγάνδας μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. Μάλλον θα τα καταφέρει. Δεν είναι εκλεγμένος αλλά so what??? #Βενεζουέλα

Στην Κρήτη σκοτώνονται γιατί είναι έθιμο τα όπλα, τώρα και στην Καλαμάτα ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε γιατί το έθιμο με τις σαΐτες είναι «λέει» στο DNA τους. Νεκρός γιατί το DNA της βλακείας και της ντεμέκ παλικαροσύνης είναι ανίκητο. Και όπως αποδείχτηκε θανατηφόρο.
#θανατηφόρο_dna_βλακείας

Και στη Θήβα ένα κοριτσάκι χαροπαλεύει γιατί κάποιος χαρούμενος που τού ψήθηκε καλά τ’ αρνί έριχνε μπαλωθιές. Ο παλικαράς δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα να πάει να παραδοθεί και να πει: «εγώ είμαι ο μαλάκας που τραυμάτισα το παιδί και ζητάω συγγνώμη» και κρύφτηκε. Αλλά τον βρήκαν. Και το όπλο ήταν παράνομο. Και θα αναλάβει η δικαιοσύνη, το πλημμέλημα του…Και το παιδί χαροπαλεύει.

Η σαϊτιά και


#ντεμέκ_παλικαράς

Στη Βενεζουέλα μπορεί να έχουν πλέον κωλόχαρτα – πράγμα για το οποίο αγωνιά πάντα η κυρία Βούλτεψη η βουλευτής μας – είναι όμως σε έναν εμφύλιο με το πραξικόπημα που δεν κέρδισε. Και οι Αμερικάνοι πολύ στενοχωρήθηκαν, όπως ίσως και η Μαρέβα, ο Κυριάκος και δεν ξέρω γιατί κι άλλοι δεξιοί.

Η σαϊτιά και


Και ο «πολιτισμένος» δυτικός κόσμος δεν είναι και τόσο βέβαιος πώς να αντιδράσει αφού και η δημοκρατία πλέον λογίζεται «α λα καρτ». Ό,τι βολεύει μωρέ… και βλέπουμε!
#Βενεζουέλα_πραξικόπημα

Δύσκολη αυτή η άνοιξη και μπαίνουμε βουρ σε προεκλογική περίοδο και δεν αντέχω άλλα sms και μέιλ και φυλλάδια στα παρμπρίζ και στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Όλη η πόλη ένας σκουπιδοτενεκές από τυπάκια που θέλουν να εκλεγούν για να ομορφύνουν την… πόλη τους!
#έλεος_με_τα_φυλλάδια_σας

Ποτέ δεν ήταν του γούστου μου τα ποστ που ξεκινούν “Τον γνώρισα όταν….” όταν άνθρωποι της τέχνης, της επικοινωνίας φεύγουν από τη ζωή. Τελευταίο θύμα ο Τάκης Μόσχος. Δεν μιλώ για τους κοντινούς τους ανθρώπους.
Μιλώ για τους δευτερότριτους του περιβάλλοντος ενός ‘σημαντικού ” νεκρού. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη να γίνει ποστ ή κείμενο σε έντυπο μια ασήμαντη προσωπική εμπειρία. Αυτή η ντεθιάρικη φιγούρα, αυτή η επιθυμία για ανάληψη μεγαλύτερου ποσοστού θρήνου γενικώς είναι αυτογελοιοποίηση των συμπασχόντων (ή κάτι πολύ κοντά σ’ αυτό)
 #death

Σε Γενικές Γραμμές. Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, σε ιστορίες καθημερινής τρέλας!
Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top