24/04/2024

Είδαμε το “Μικρό Σπουργίτι” των Tiger Lillies!


Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, οι Tiger Lillies βγαίνουν στη λιτή αλλά όμορφη, αμφιθεατρική σκηνή υποδεχόμενοι από ένα ετερογενές αλλά ζεστό κοινό που είχε γεμίσει και με το παραπάνω το Κηποθέατρο Παπάγου.

 

Τα αρμονικά σχήματα του πιάνου, τα μινόρε ηχοχρώματα με τα έντονα ανατολίτικα γεμίσματα του ακορντεόν, οι μπλουζ πινελιές της φυσαρμόνικας, οι σκοτεινές μελωδικές γραμμές με αύρα καμπαρέ του μπάσου, ο αιθέριος λιγμός του θέρεμιν και τα πρωτόγονα ρυθμικά σχήματα των κρουστών σε συνδυασμό με την φωνητική εκφραστικότητα του Martyn Jacques και το τραγούδι των τζιτζικιών συνέθεταν το ηχοτοπίο της βραδιάς.

tiger-lillies-spourgiti-01-viewtag

Οι Tiger Lillies μάς μετέφεραν σε έναν κόσμο όπου τα όνειρα συγκρούονται με την  πραγματικότητα, η ομορφιά της ζωής με τη σκληρότητά της και ο έρωτας με τον αποχωρισμό σε έναν κυρίαρχο βαλς ρυθμό.

 

Στις αποσκευές τους είχαν, πέρα από τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους, την Madame Piaf. Ο ολόφρεσκος δίσκος τους είναι εμπνευσμένος από τη ζωή και το έργο του “Μικρού Σπουργιτιού”, παρουσιάζοντας κατά κάποιο τρόπο ένα είδος μουσικής βιογραφίας της μεγάλης κυρίας του Παρισιού.

 

Μέσα από την performance τους, οι Tiger Lillies συνέδεσαν με έναν μοναδικό τρόπο την υποκουλτούρα του σύγχρονου Λονδίνου με εκείνη του μεταπολεμικού Παρισιού. Τα τραγούδια τους δημιούργησαν εικόνες από το παρελθόν ιδωμένες από μία σύγχρονη οπτική σε μια μποέμικη και γεμάτη πάθος ατμόσφαιρα που τελικά μάλλον συνοψίζεται στις εξαιρετικές διασκευές των La Vie En Rose, Padam Padam και Non Je Νe Regrette Rien.

tiger-lillies-spourgiti-02-viewtag

Το λονδρέζικο τρίο απέδειξε ακόμα μία φορά ότι η δημιουργικότητα και ο πειραματισμός δεν σταματά ποτέ σε έναν κόσμο γεμάτη πάθη, συγκρούσεις και συναισθήματα. Όταν δε συνδέονται εκείνα του παρελθόντος με εκείνα του σήμερα σε έναν κοινό μουσικό χάρτη, τότε είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Μαρία Πακτίτη

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*