11/08/2022

Είμαι υπεργαμάτος επιχειρηματίας. Δοξάστε με!


Η ευγενής τάξη των υπεργαμάτων επιχειρηματιών είναι στην Ελλάδα κάτι σαν επιδημία, εδώ και δεκαετίες. Άλλωστε όπως όλοι μας γνωρίζουμε δεν υπάρχει διαπλοκή, δεν υπάρχουν συμφέροντα, δεν υπάρχουν κολλητιλίκια με πολιτικούς και τραπεζίτες, υπάρχει μόνο μια αγνή αγωνία για το «επιχειρείν», που ενίοτε είναι συνώνυμο του «πιστολιάζειν», αλλά συνήθως αυτά είναι κακεντρέχειες των εχθρών της επιχειρηματικότητας.

 

Αντίθετα αυτοί οι άνθρωποι είναι στυλοβάτες του αθλητισμού και του πολιτισμού, ευγενείς χορηγοί, λαμπροί ευπατρίδες, αυτοί οι ωραίοι άνθρωποι, οι φάροι του Ελληνισμού, οι υπεργαμάτοι επιχειρηματίες.

Τόσο εμπαθείς είναι κάτι άπλυτοι, κάτι περίεργοι, κάτι εαμοβούλγαροι που αντιδρούν στην ακλόνητη πεποίθηση των κορυφαίων υπεργαμάτων ιδιοκτητών του υπερμέγαλου καναλιού ότι πρέπει να έχουν το ιερό δικαίωμα να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους τους επειδή έχουν χρηματοδοτήσει τους «Απαράδεκτους», το «Μπράβο Ρούλα» και το «Ρετιρέ». Αντιδρούν κάποιοι μίζεροι στο επιχείρημα τους ότι διώκονται και φιμώνονται και δεν τους αναγνωρίζεται το ιερό δικαίωμα να αφήνουν απλήρωτα τα δάνεια τους και να μπορούν να συμμετέχουν (και να κερδίζουν) διαγωνισμούς, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Πολλά τα δείγματα της μιζέριας ενός μέρους του πληθυσμού (ευτυχώς μικρού) που πιστεύουν ότι δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να παίρνει δουλειές ακόμα κι αν κατηγορείται για κακουργήματα, δεν έχει το δικαίωμα να αγοράζει ομάδες για να δημιουργεί στρατούς λοβοτομημένων χειροκροτητών, να απειλεί, να εξαγοράζει. Τέτοια μικρότητα αυτών που δεν αφήνουν τη μοναδική γαματοσύνη αυτών των επιχειρηματιών να ανθίσει και να δώσει καρπούς.

Μόνο ένας δρόμος υπάρχει για να δούμε άσπρη μέρα. Ας δοξάσουμε αυτούς τους υπεργαμάτους τύπους, ας τους γλείψουμε εν ανάγκη (είναι εύκολο, το κάνουν με επιτυχία αρκετοί επί δεκαετίες), ας δώσουμε και το δικό μας κωλαράκι, αν μας ζητηθεί. Γιατί η επιχειρηματική γαματοσύνη θα νικήσει!

(Συνολικές Επισκέψεις 563, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Lennin Kravitz 30 Articles
Ο Lennin Kravitz είναι γόνος Ρώσων εμιγκρέδων, της γνωστής οικογενείας του Michael Trollitz Vissarionovich (MTV) που μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Hγήθηκε του κινήματος «Ψωμί, ελιά και αφάνα τα μαλλιά», το οποίο έφτασε μέχρι και τα 10 μέλη την εποχή της ακμής του. Ζει στην Ελλάδα από βίτσιο και του αρέσουν η ταραμοσαλάτα, ο σκελετός των γυαλιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο γάργαρος λόγος της Όλγας Τρέμη.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*