27/05/2022

Ημέρες στάσης, απεργίας και ανεργίας


Ημέρες στάσης, απεργίας, αβεβαιότητας. Πείτε το όπως θέλετε. Κι εγώ θα πάρω πάλι το δρόμο τον παλιό. Όχι από συνήθεια αλλά από άποψη. Μετρώ τα ψιλά μου αν βγαίνουν για βενζίνη. Κάτι κατάφερα να συγκεντρώσω και ξεκινώ. Δίπλα μου η θάλασσα και πάνω μου ο ήλιος. Έξω από το παλιό ταβερνάκι που έτρωγαν οι εργάτες στην "κόρη μου τη σοσιαλίστρια" και που τώρα είναι high class καφετέρια, ακούγεται ακόμα το τραγούδι του Παπαμιχαήλ:

Πρωί πρωί που ξεκινώ
χαμογελώ στον ουρανό
χαμογελώ στους γείτονες…
καθώς τους προσπερνάω…

Προσπερνάω κι εγώ το σημείο και βρίσκομαι έξω από τους πάγκους με τα θαλασσινά, έξω από παλιούς σταθμούς, από παλιές ράγες τρένου, από ναυάγια, στρατόπεδα, σουπερμάρκετ, εργοστάσια, κλειστά θερινά σινεμά, ανοιχτές "κοσμικές" ταβέρνες (για ποιον άραγε;) με αίθουσα που διατίθεται για γάμους, γαμήσια και βαφτίσια!!

Δράμα και κωμωδία μαζί. Όπως όλη η καθημερινότητά μας πλέον! Αυτό είναι που με εκνευρίζει αλλά αυτό και που με γοητεύει και με οδηγεί πάντα σ' αυτές τις διαδρομές. Κι όταν θα ξαναπάω θα αναζητήσω τον Κωνσταντάρα να μαζεύει στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου "Αντώνιος Δέλβης και θυγάτηρ" ένα κομμάτι σπάγκο!! Στην παλιά Softex του σήμερα.

softex viewtag

Μάλλον θα αναζητήσω και δουλειά καθώς φαίνεται! Αλλά από ποιον; Από τον Δέλβη ή από τη Softex; Όλα κλειστά και κάτω από τα κυπαρίσσια! Φυσικά τα λόγια του ποιητή, έρχονται και δένουν γάντι στη σημερινή μου κατάσταση. Εμού και πολλών άλλων:

 

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου

μου τό 'κλεισες το σπίτι μου!

 

Κι επειδή ζήλεψα από το κλείσιμο του σπιτιού μου από τον εκάστοτε Δημήτρη, ας κλείσω κι εγώ το κατιτίς μου! Θα κλείσω με ένα συρτάκι αλά Βουγιουκλάκη για να εορτάσω την επέτειο του πετροπόλεμου!

Τελικά μήπως είμαι κι εγώ σοσιαλιστής και δεν το ξέρω; Τολμηρή σκέψη. Κι είναι και μέρες στάσης, απεργίας και ανεργίας!


-Κύριε Δαράκη; Τον σημειώσατε τον κύριο Νικολαΐδη;!

Kyrios drakakis viewtag

Βασίλης Κριμπάς

(Συνολικές Επισκέψεις 442, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*