Ένας στρατηλάτης

«Ιούλιος Καίσαρ»: Ένας στρατηλάτης που σπέρνει τον διχασμό και 19 ακόμη παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα

Μπορεί επίσημα η θεατρική σεζόν να ρίχνει αυλαία την Κυριακή των Βαΐων, τα τελευταία χρόνια όμως, όλο και περισσότερες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα ακόμη και μετά το Πάσχα, έτσι λίγο πριν το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα ζήσουμε έναν καλλιτεχνικό αναβρασμό στις αθηναϊκές σκηνές με πάνω από είκοσι παραστάσεις να κάνουν πρεμιέρα!

 

«Ιούλιος Καίσαρ»: Ένας στρατηλάτης που σπέρνει τον διχασμό

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, πλαισιωμένος από τον εξαιρετικό κρουστό Πέτρο Κούρτη και τους μαθητές του Θεάτρου Τέχνης, εξιστορεί και ερμηνεύει την υπερβατική προσωπικότητα του Καίσαρα, τον δίκαιο Βρούτο, τη στρατιωτική πειθαρχία του Κάσσιου και την καρδιά του Αντώνιου, μέσα σε ένα πολυπληθές θέαμα γεμάτο κινηματογραφικές εικόνες που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός του θεάτρου τέχνης, σαν σε θεατρικό «μονοπλάνο» που εξερευνά τα κίνητρα των πολλών στην ποιητική σκέψη του ενός. Το έργο του Ο. Σαίξπηρ σκηνοθετεί η Νατάσα Τριανταφύλλη.

Πρεμιέρα 12/4

«Εκκλησιαστής»: Ο άνθρωπος που αναζητά την θεϊκή του υπόσταση

Στο BIOS ο Αντώνης Αντωνόπουλος παρουσιάζει την παράσταση «Εκκλησιαστής», μια όπερα δωματίου ο Lowtronik τον συνοδεύει με τις συνθέσεις του.Το βιβλίο με τη βαθιά παρατήρηση και τη μεγάλη ψυχική πείρα. Με την αηδία της ζωής και τον κόρο της γνώσης και της σοφίας. Το αμαρτωλό βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Το επικούρειο κ’ υλιστικό σχεδόν με τη σκανδαλιστική γοητεία και την αιώνια ζωντάνια κι επικαιρότητα. Το βιβλίο της πιο τραγικής απαισιοδοξίας και της ανθρώπινης ματαιότητας. Με την αδρή και ρωμαλέα λυρική διάθεση στα περισσότερα και πιο γνήσια σημεία του, με την πηγαία ποιητική του πνοή, που όλη τη γνωμική του φιλοσοφία και σκέψη κατόρθωσε να την κάνει ένα σωστό λογοτέχνημα ο συγγραφέας του. Μέσα από τα δώδεκα κεφάλαια του Εκκλησιαστή, αυτή η δυαδική ορχήστρα εξερευνά τα όρια ανάμεσα στη μουσική αφήγηση και την αναπαράσταση.
Πρεμιέρα 12/4

«Ένας στρατιώτης που τον έλεγαν Λαβ»: Η επανάσταση απέναντι στην έλλειψη ανθρωπιάς

Το έργο που μόλις έλαβε το πρώτο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2016 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έρχεται στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος». Είναι το Ένας στρατιώτης που τον έλεγαν Λαβ του νέου θεατρικού συγγραφέα Ιάσονα Σίγμα.

Σ’ ένα κοντινό μέλλον ένα παιδί, αφού διαγνώστηκε φορέας του «επιθετικού γονιδίου», παραδόθηκε από τους γονείς του στο σκληρό καθεστώς του στρατού προκειμένου να μην γίνει εγκληματίας. Μα όταν η φύση μέσα του εκρήγνυται ο νεαρός στρατιώτης δραπετεύει. Η Ελένη Μποζά αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της παράσταση. Στη σκηνή θα δούμε τους Θανάση Βλαβιανό, ο Νίκο Γιαλελή, η Σεραφείτα Γρηγοριάδου και ο Νέστορα Κοψιδά.
Πρεμιέρα 12/4

Διαβάστε ποιες άλλες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα στο ρεπορτάζ από το Τέχνες-Plus

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top