19/05/2024

«Καλό χειμώνα» – Η ευχή που διχάζει στα τέλη Αυγούστου!!!


Καλό χειμώνα!!!

Είμαι από αυτούς που εκνευρίζονται όταν γυρίζοντας από διακοπές μου εύχονται «Καλό χειμώνα», τρελαίνομαι να ακούω αυτήν την ευχή με 38 βαθμούς και ήλιο να με χτυπά κατακούτελα μέσα στον Αύγουστο. Αγριοκοιτάζω με το πιο δολοφονικό βλέμμα αυτόν που το ξεστομίζει  και θέλω να τον.. δαγκώσω.

Είναι σαν να μου λες τέρμα για σένα η θάλασσα, όπου να’ ναι έρχεται το κρύο (το οποίο σιχαίνομαι).  

Προχθές όμως σε ένα ρεπορτάζ για  σπιτικά ζυμαρικά, μαρμελάδες, σάλτσες ντομάτας και τουρσιά διάβασα ένα μαγικό: «από το δεκαπενταύγουστο ευχόμαστε πια «καλό χειμώνα» και αυτό το λέμε γιατί έχει να κάνει με προετοιμασίες των προμηθειών για το χειμώνα».

Ετσι μάλιστα!!!

Μου εύχεσαι δηλαδή ένα δημιουργικό, ξένοιαστο και παραγωγικό καλοκαίρι που θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσω τον επόμενο χειμώνα.

Αλλωστε τι είναι οι διακοπές; Γέμισμα των μπαταριών για το χειμώνα. Αποτοξίνωση από τις δύσκολες μέρες της προηγούμενης χρονιάς. Συγκομιδή στιγμών χαλάρωσης, ευτυχίας και βιταμίνης D.

Αν λοιπόν μου εύχεσαι αυτή η περίοδος του καλοκαιριού να με βοηθήσει να μαζέψω τα κομμάτια μου, για να μπορέσω να κουμαντάρω τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, θα την δεχτώ με χαρά. Και αντεύχομαι επίσης !!!

Αλλά αν κακομοίρη μου, μου εύχεσαι να βράσω στο ζουμί μου επειδή εγώ δουλεύω ενώ εσύ τώρα φεύγεις για τα νησιά, αλίμονό σου.

Girl on the spot


mm
About Girl On the Spot 17 Articles
Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν από τα κινητά και το ίντερνετ αλλά μετά την τηλεόραση. Είμαι γυναίκα και πρωταγωνιστώ καθημερινά ως εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, φίλη, σύντροφος, συνάδελφος, ερωμένη, κόρη, αδελφή, θεία. Τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζω. Ρόλοι απαιτητικοί αλλά χωρίς πάντα την καλύτερη ερμηνεία. Μου αρέσει η θάλασσα, τα βιβλία, τα παγωτά, το θέατρο, οι διακοπές και να παρατηρώ συμπεριφορές - δικές μου και των άλλων. Αγαπώ την ανοχή και δεν αντέχω το "πίστευε και μη ερεύνα"

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*