Καλοπληρωμένος Dj σε λεωφορείο; Ναι, συμφωνώ!

Dj σε λεωφορείο; Ναι και μάλιστα καλοπληρωμένος! Συμφωνώ!

Πολύ κουβέντα και ακόμη περισσότερος χαβαλές για την είδηση ότι προσελήφθη dj για να επιλέξει μουσικές που θα ακούγονται στα λεωφορεία.
Βασικά για τον μπεζαχτά ήταν η κουβέντα: τρία χιλιάρικα εννιακόσια ευρώ για ένα δίμηνο λέει.
Δεν τα λες και λίγα ε; Δύο παρά χιλιάρικα το μήνα.
Μάλιστα!
Δεν είμαι καλός στους υπολογισμούς, αλλά να σε ενημερώσω ότι τα περισσότερα μαγαζιά που έχουν dj στο σαραντάρι κινούνται, λιγότερα στο πενηντάρικο, για τη μάζα! Τώρα όσο ανεβαίνει το όνομα μπορεί να ανέβει και το κασέ. Σε καμία περίτπωση όμως δεν φτάνει τα λεφτά που έπαιρναν οι dj προ κρίσης, μη στο πω και διαφορετικά: προ pc/mac προ mp3 εν γένει!

Ας ξαναμπούμε στο λεωφορείον τωρα!
Γιατί να μην έχει μια μουσική το λεωφορείο;

Ωραία συμφωνούμε να έχει!

Εκεί που δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανείς με κανέναν είναι το είδος! Λογικό ως ένα σημείο αφού μέσα στο λεωφορείο μπαίνουν όλοι! Από τη γιαγιά μέχρι την εγγονή. Από τον παππού (που είναι κεφάτος) μέχρι τον εγγονό (που είναι ζοχαδιακός). Εντάξει μπορεί να είναι κι ακριβώς αντίστροφα τα πράγματα ως προς τις διαθέσεις των επιβατών.

Πάντως να ξέρετε όλοι εσείς, που «αν γινόσασταν πρωθυπουργός για ένα μήνα» θα τα λύνατε όλα, ότι είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις μουσικές και να κάνεις τον άλλον να περνάει καλά – την ώρα που παίζεις σε ένα μαγαζί και βλέπεις τον κόσμο πώς αντιδρά. Πόσο μάλλον να επιλέξεις μουσικές για ένα πολυπληθές απρόσωπο κοινό που είναι μέσα στο λεωφορείο όχι για διασκέδαση αλλά να πάει ή να γυρίσει από κάπου!

Τώρα μάλιστα με την κατακραυγή για τα φράγκα που θα πάρει αυτός ο άνθρωπος το έργο του θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Δεν πειράζει θα μου πεις: θα πληρωθεί.
Ε, ναι αυτό είναι το θέμα: δεν πρέπει κάποιος να είναι καλοπληρωμένος; Είναι κακό;
Ναι, είμαστε σε κρίση, ναι δεκτά όλα, αλλά  ρε φίλε… Μην γινόμαστε αυτά που κατηγορούμε!

Ναι είμαι υπέρ ενός καλοπληρωμένου επαγγελματία! Σε κάθε τομέα! Μόνο έτσι μπορεί να πάει καλά μια δουλειά!
Μην το ξεχνάμε αυτό επειδή με αφορμή την κρίση όλα μειώνονται!

"Δέχομαι" (αφού δεν μπορώ να κάνω αλλιώς) να μειώνεται ο μισθός. Όχι όμως και η αντίληψή μου!


Δεν ξέρω ποιος πήρε τη δουλειά! Σίγουρα θα υπάρχει ένας καλύτερος που θα παραπονεθεί και πολύ χειρότεροι που θα αλυχτάνε που δεν πιάσανε αυτοί την καλή!
Δεκτό και αυτό, μέσα στο παιχνίδι είναι.

Αλλά είπαμε: είναι καλό να ξαναρχίσει να επικρατεί η λογική ότι ένας καλός επαγγελματίας πρέπει να πληρώνεται καλά!  (γι’ αυτόν άλλωστε τον λόγο δεν την κάνουν στο εξωτερικό «τα καλύτερα μας μυαλά», έτσι δεν κλαίγομαστε;)

Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top