09/06/2023

Κασιδιάρης στο εδώλιο και καθόλου «εγέρθητος»! Επιθεώρηση Επικαιρότητας #189

Κασιδιάρης στο εδώλιο
Η αρχική φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη είναι της Τατιάνας Μπόλαρη / Eurokinissi

Αίμα τιμή, και κότα μιζανπλί

  • Τρίχες κατσαρές, μ’ άλλα λόγια. Μιζανπλί μάγκες μπροστά στο δικαστήριο
  • Η κατάθεση του υπόδικου Κασιδιάρη στη δίκη για τη δολοφονία Φύσσα και της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης είναι ένα ακόμη μνημείο θρασυδειλίας.
  • Όλα τα χρυσαυγιτάκια είναι θρασύδειλα ανθρωπάκια που σκόρπαγαν τον τρόμο όλα μαζί αλλά ο καθένας μόνος του απέναντι στο δικαστήριο γίνονται κανισάκια του καναπέ που τρομάζουν όταν χτυπάει το κουδούνι της εξώπορτας.
  • Ο Κασιδιάρης απολογήθηκε την Τετάρτη δεν εξαιρείται!
  • Το θράσος του παραμένει, η δειλία να υπερασπιστεί τις αθλιότητες που διακήρυττε ο ίδιος και το κόμμα του ολοφάνερη.
  • Τη δημοκρατία, που όλοι οι νεοναζί θέλουν να καταλύσουν, επικαλέστηκε και ο Κασιδιάρης για να μην απαντήσει.
  • Κι έβγαλε κάτι δεκάρικους της φακής περί των δικαιωμάτων του. Φυσικά και έχει, αμυνόμενος. Όταν ήταν νταής όμως τα δικαιώματα των άλλων ούτε που του περνούσε από το μυαλό να τα σεβαστεί.

Μικροί άνθρωποι, ελάχιστοι και επικίνδυνοι.

«Δεν θα απολογηθώ για την ιδεολογία του κόμματος. Όμως θα κάνω μια δήλωση. Η ιδεολογία μας είναι εθνικιστική. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να το στερήσει κανείς σε κανέναν», είπε ο Κασιδιάρης.

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Αιγύπτιων ψαράδων, των μεταναστών μικροπωλητών στις λαϊκές, του Παύλου Φύσσα ποιος χρυσαυγίτης μπορούσε να σκεφτεί και να μην πράξει δολοφονικά εναντίον τους όταν ήταν όλοι μαζί, ένα μπουλούκι εν δυνάμει δολοφόνων;

Ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία και μπορεί ο κάθε Κασιδιάρης να υπερασπιστεί στον θλιβερό εαυτό του. Αυτή είναι η δημοκρατία.

Για σκέψου όμως αν επικρατούσε αυτή η δράκα εγκληματιών αν θα μπορούσες εσύ να πιστεύεις και να εκφράζεσαι όπως ήθελες;

«Γιατί με ρωτάτε για τον Χίτλερ και δε με ρωτάτε για τον Τσε Γκεβάρα» είπε υπεκφεύγοντας και «βάζοντας μπροστά» τη δημοκρατία ο Κασιδιάρης.

Γιατί Λιάκο μου, ο Χίτλερ και οι οπαδοί του (που εσύ και οι οπαδοί σας υμνείτε) καθάρισε μερικά εκατομμύρια ανθρώπων που τους θεωρούσαν κατώτερη ράτσα.

Γι’ αυτό είσαι επικίνδυνος. Κι εσύ, και οι οπαδοί  σου και οι κρυφοχρυσαυγίτες που καραδοκούν.

Γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να είμαστε πάντα σε έναν δημοκρατικό συναγερμό.

Η μηδενική ανοχή σε κάθε ρατσιστικό λόγο, σε κάθε ομοφοβικό ξέσπασμα, σε κάθε σεξιστική συμπεριφορά θα είναι πάντα ένα χαστούκι, όχι σαν αυτό που ο νταής Κασιδιάρης έριξε στην Κανέλλη, αλλά ακόμη πιο δυνατό. Και πιο ουσιατικό

Γιάννης Καφάτος
Ευχαριστώ την συνάδελφο / φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi για την παραχώρηση της αρχικής φωτογραφίας του Ηλία Κασιδιάρη


mm
About Γιάννης Καφάτος 2083 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*