27/01/2023

Καστανιώτης 50 χρόνια βιβλία, 50 αιωρούμενα βιβλία σε μια συναρπαστική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Καστανιώτης 50 χρόνια

Εκδόσεις Καστανιώτη. 50 χρόνια μετά με βιβλία που μας έχουν ταξιδέψει, έχουν σημαδέψει, έχουν παίξει το ρόλο που είχαν στις ζωές μας. 

Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του βιβλίου απο την στιγμή που φεύγει απο τον συγγραφέα του: αρχίζει έναν πολύ ξεχωριστό διάλογο  με τον αναγνώστη του!

Οι εκδόσεις Καστανιώτη που κλέινουν φέτος 50 χρόνια στα ελληνικά γράμματα γιορτάζουν αυτήν τη στιγμή με μια συναρπαστική έκθεση.

Αν η έκθεση ήταν ένα βιβλίο δεν θα θέλατε σπόιλερ για την υπόθεση. Σωστά;

Έτσι λοιπόν δεν θα αποκαλύψω περισσότερο απο αυτό που δείχνουν οι φωτογραφίες για το πώς είναι στημένη αυτή έκθεση φωτογραφίας. Γιατί περί έκθεσης φωτογραφίας πρόκεται, στημένη με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Για να γίνει ο διάλογος μεταξύ του βιβλίου και του επετειακού εξωφύλλου του και του επισκέπτη – εν δυνάμει αναγνώστες.
Την επιμέλεια της έκθεσης και των εξωφύλλων της επετειακής σειράς έχει η Μαρία Νικολακοπούλου.

Καστανιώτης 50 χρόνια

Οι φωτογραφίες που κοσμούν τα εξώφυλλα των βιβλίων της επετειακής σειράς θα περμένουν τους επισκέπτες στην έκθεση photo-graphē στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

Η συλλεκτική σειρά με 50 αριστουργήματα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και το επετειακο εξώφυλλο πωλείται ολόκληρη ή ανά βιβλίο. Υπάρχει μάλιστα και μια ειδική ξύλινη βιβλιοθήκη για όλη τη σειρά (διακρίνεται ένθετη στην αρχική φωτογραφία)


mm
About Γιάννης Καφάτος 2053 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*