19/05/2024

«Κάτι να μείνει από μένα» – Πόρνες στα Βούρλα, Παρουσίαση του βιβλίου από την ομάδα Proud Seniors Greece

Κάτι να μείνει

Οι Proud Seniors Greece (oμάδα για ΛΟΑΤΚΙ ηλικίες 50+) https://www.facebook.com/groups/ProudSeniors
παρουσιάζουν το βιβλίο -έρευνα- της Τέτης Σώλου Tety Solou “Κάτι να μείνει από μένα” – Πόρνες στα Βούρλα.

Oι Βραδιές για λεσβίες, ομοφυλόφιλους, μπαϊσέξουαλ, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ άτομα ηλικίας 50+, συνεχίζονται…* Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Booze Upstairs (Κολοκοτρώνη 57, κέντρο)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ομάδας Proud Seniors Greece https://www.facebook.com/groups/ProudSeniors (ομάδα για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομων ηλικίας 50+) με χαρά σας προσκαλούμε στις βραδιές συνάντησης και επικοινωνίας που διοργανώνουμε, όπου τα μέλη μας (και όχι μόνο) έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το έργο τους.

Σε αυτή την εκδήλωση καλεσμένη μας είναι η συγγραφέας-σκιτσογράφος Τέτη Σώλου, η οποία θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της (έρευνα) «Κάτι να μείνει από μένα» – Πόρνες στα Βούρλα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Π.Μ Ζερβός (Συγγραφέας, ακολουθεί βιογραφικό) και η Zωή Νικητάκη (αφηγήτρια παραμυθιών, συγγραφέας).

*Οι εκδηλώσεις των Proud Seniors Greece είναι φιλικές -friendly- σε straight άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Τα Βούρλα ήταν ένα τεράστιο δηµόσιο µπορντέλο στη Δραπετσώνα, που έφτιαξε ο δήµος του Πειραιά το 1875. Λειτούργησε επί έξι δεκαετίες υπό την προστασία του κράτους και την περιφρούρηση της αστυνοµίας. Ήταν περιφραγµένο µε ψηλό µαντρότοιχο, είχε πτέρυγες µε οµοιόµορφα κελιά κι έµοιαζε µε φυλακή. Τον καιρό της Κατοχής µετατράπηκε σε φυλακή και ως φυλακή τελείωσε τη σταδιοδροµία του το 1970 που κατεδαφίστηκε.
Τα Βούρλα ήταν ο πάτος στην ιεραρχία του πληρωµένου έρωτα. Εκεί συγκεντρώθηκαν τα κορίτσια που εργάζονταν στο σεξ, που δεν είχαν ούτε όνοµα ούτε µέλλον (η σεξεργασία εκείνα τα χρόνια δεν νοείτω εργασία, πάντα συμβόλιζε το περιθώριο) και δεν έβγαιναν παρά µόνον µε ειδική άδεια. Η φωνή τους δεν έβγαινε από τη µάντρα των Βούρλων.
Έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια από τότε που έκλεισε το µπορντέλο-στρατώνας των Βούρλων. Οι γυναίκες αυτές εδώ και χρόνια δεν ζουν πια. Η αγωνία τους ήταν να µείνει κάτι πίσω τους που να θυµίζει τη βασανισµένη τους ύπαρξη.
«Εγώ δεν θα γεράσω ποτέ. Μου είπε µια γύφτισσα πως θα µε σκοτώσει κάποιος. Τόσο το καλύτερο!»

Μετά την παρουσίαση της έρευνας από την συγγραφέα θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Π.Μ Ζερβό (Συγγραφέα, ακολουθεί βιογραφικό) και την Zωή Νικητάκη Zoe Nikitaki (αφηγήτρια παραμυθιών, συγγραφέα, ακολουθεί βιογραφικό).
Πέμπτη 29/11 και ώρα 19:30 στο booze upstairs (1oς όροφος στο νεοκλασσικό), Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*