29/03/2020

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Παρουσίαση προγράμματος Νοεμβρίου


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του και ο Νοέμβριος υπόσχεται πολλές και διαφορετικές εμπειρίες για όλες τις ηλικίες.

Με τις παρακάτω δραστηριότητες, το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για καθημερινή επίσκεψη κατά τις πρωινές ώρες. Φιλοδοξώντας να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει υπηρεσίες και προγράμματα που ενισχύουν το πλαίσιο μιας δημιουργικής και αναζωογονητικής επίσκεψης.

Από την 1η Νοεμβρίου, το ΚΠΙΣΝ ακολουθεί το χειμερινό ωράριο λειτουργίας: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: 06:00 – 20:00 | Φάρος, Αγορά, Στίβος: 06:00 – 00:00 | Κέντρο επισκεπτών: 09:00 – 22:00.

Αθλητισμός στο ΚΠΙΣΝ: Ο αθλητισμός και η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής αποτελούν κύριο πυλώνα του ΚΠΙΣΝ, και οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλους καθημερινά. Συγκεκριμένα, ο Στίβος του ΚΠΙΣΝ με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, είναι ανοιχτός από τις 6 το πρωί εώς τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Παράλληλα, από Δευτέρα εώς Παρασκευή, καθηγητές φυσικής αγωγής βρίσκονται στον χώρο (06:30 – 09:30 και 18:30 – 21:30) προσφέροντας συμβουλές άσκησης. Ο ευρύτερος εξωτερικός χώρος του έργου και ο ποδηλατόδρομος, που αναπτύσεται περιμετρικά του, προσκαλούν άτομα όλων των ηλικιών να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ στον ελεύθερο χρόνο τους, ακολουθώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης ή συμμετέχοντας σε κάποιο από τα καθημερινά προγράμματα άθλησης.

Ψηφιακές Υπηρεσίες: Για την ενημέρωση των επισκεπτών, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με δυνατότητα πρόσβασης στο internet, οι οποίοι βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος (ΕΒΕ). Μέσω της πλατφόρμας www.pressreader.com οι επισκέπτες, χρησιμοποιώντας είτε σταθερούς υπολογιστές, είτε τις κινητές συσκευές τους, έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 περιοδικά και εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή. Η υπηρεσία αποσκοπεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα καθημερινής ενημέρωσης, διασκέδασης και έμπνευσης για τους επισκέπτες.

Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει προγράμματα επιμόρφωσης για τα ψηφιακά μέσα, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Επιπλέον, σε όλους τους χώρους, διατίθεται δωρεάν WiFi. Το όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

Ξεναγήσεις: Οι καθημερινές ξεναγήσεις στα νέα κτίρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος (ΕΒΕ) συνεχίζονται με επιτυχία, ενώ στο πρόγραμμα έχουν ήδη συμπεριληφθεί ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται καθημερινά σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέροντας ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για κάθε ηλικιακή ομάδα.

Διάλειμμα στο ΚΠΙΣΝ: Πάνω απ' όλα, το ΚΠΙΣΝ έχει σχεδιαστεί με την ελπίδα να αποτελέσει ένα καθημερινό σημείο συνάντησης, ένα δημόσιο τόπο ανάπαυλας και ανταλλαγής ιδεών. Ελεύθερη περιήγηση στο Πάρκο, διαβάσματα στη φύση, μεσημεριανό διάλειμμα στο Κανάλι, πικ νικ και ομαδικό παιχνίδι στο Ξέφωτο, είναι λίγες μόνο από τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει κάθε μέρα στο ΚΠΙΣΝ.

Εώς τις 18 Δεκεμβρίου, συνεχίζεται η επιτυχημένη έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης» στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδου Σούτζου, η οποία περιλαμβάνει τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ 50 αριστουργημάτων του Μόραλη και 18 χάλκινων έργων του Καπράλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal, για τον πρώτο Μαραθωνιονίκη, Σπύρο Λούη, εκτίθεται στην υποδοχή του ΚΠΙΣΝ.

Εκδηλώσεις Νοεμβρίου: Ξεναγήσεις, Προβολές, Προγράμματα για παιδιά, Αθλητικές δράσεις, Δραστηριότητες για ενήλικες. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Νοεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ έχει να προτείνει κάτι καινούργιο και διαφορετικό για κάθε μέρα.

Συναυλία Gadjo Dilo (Πέμπτη 3 Νοεμβρίου): Οι Gadjo Dilo κατόρθωσαν να συνδυάσουν τη μουσική ιδιοφυία του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing, Django Reinhardt, με την ελληνική μουσική σκηνή του '50 και του '60, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το Manouche De Grec. Θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, ταξιδεύοντας μας στη μαγεία της τσιγγάνικης τζαζ παράδοσης.

Jazz Διαχρονίες (Κάθε Παρασκευή): Οι Jazz Διαχρονίες μας συστήθηκαν τον περασμένο μήνα και με τις ρυθμικές τζαζ μελωδίες τους μας συνεπήραν σε πολύχρωμους και "πολύηχους" κόσμους. Τον Νοέμβριο, το μουσικό ταξίδι συνεχίζεταi, με οδηγό ελληνικά τζαζ σχήματα στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες γυναικείες φωνές του χώρου: Eva & The Apples (4 Νοεμβρίου), Swing Shoes ft. Sugaspank! (11 Νοεμβρίου), Sera Bellow Quintet (18 Νοεμβρίου) και Penny Baltatzi (25 Νοεμβρίου).

Music Escapades: Οι ονειρικές μουσικές εξορμήσεις των Music Escapades συνεχίζονται, με ένα αφιέρωμα στις γυναικείες σύγχρονες φωνές της ελληνικής indie σκηνής. Με αφετηρία τα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ και προορισμό άγνωστα ηχοτοπία, θα μας ταξιδέψουν οι Angelika Dusk (5 Νοεμβρίου), Stella (19 Νοεμβρίου) και Daphne And The Fuzz (26 Νοεμβρίου).

Park Your Cinema (Κάθε Σάββατο και Κυριακή): Το αγαπημένο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών, αυτή τη φορά "παρκάρει" για τα καλά την οθόνη του στο Κέντρο Επισκεπτών. Τα χειμερινά Σάββατα του Νοεμβρίου, υποδέχονται "Τα Τέρατα της Universal" σε μια ενότητα αφιερωμένη σε κλασικές ταινίες τρόμου (Δράκουλας 5/11, Φρανκενστάιν 12/11, Η Μούμια 19/11 και Ο Αόρατος Άνθρωπος 26/11), ενώ οι Κυριακές είναι και πάλι αφοσιωμένες στο διάβασμα με τον δεύτερο κύκλο της ενότητας «Τεύχος: Βιβλιοθήκη» (Πιο Παράξενο κι από Παράξενο 6/11, Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης 13/11, Φαρενάιτ 20/11 και Τέλος Διαδρομής 27/11).

Επίσης, τον Νοέμβριο συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές για παιδιά.

Δραστηριότητες για παιδιά: Θεατρικό εργαστήριο, Παρκολυμπιάδα, Μαθήματα ποδηλάτου, Εργαστήριο χορού στη φύση και πολλές ακόμα καλλιτεχνικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαθαίνουν στους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ τη χαρά της συνεργασίας και τους φέρνουν σε επαφή με τη φύση αλλά και τη σύγχρονη αστική κουλτούρα. Οι μικροί σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία κάθε Κυριακή να απολαύσουν στην μεγάλη οθόνη αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων: Εγώ Ο Απαισιότατος (6 Νοεμβρίου), Εγώ Ο Απαισιότατος 2 (13 Νοεμβρίου), Λόραξ (20 Νοεμβρίου) και Minions (27 Νοεμβρίου). Επιπλέον, τον Νοέμβριο ξεκινάει το πρόγραμμα «Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη», το οποίο προτείνει πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, ενισχύοντας την ομαδικότητα τους και μαθαίνοντας τους έμπρακτα να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Αθλητισμός και Ευεξία: Οι υπέροχοι εξωτερικοί χώροι του ΚΠΙΣΝ αποτελούν ιδανική τοποθεσία για κάθε είδους ατομική ή ομαδική αθλητική δραστηριότητα. Καθημερινά, στο ΚΠΙΣΝ προσφέρονται μαθήματα yoga, pilates, αερόβιας άσκησης και είναι προσβάσιμα στο κοινό τα υπαίθρια όργανα που βρίσκονται στο χώρο του Στίβου, όπου υπό την καθοδήγηση προπονητών, κάθε επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης. Ταυτόχρονα, τον Νοέμβριο, διεξάγεται για δεύτερη φορά το Backwards Run (6 Νοεμβρίου), προκαλώντας τους δεινούς δρομείς να τρέξουν προς τα πίσω. Ένας αγώνας δρόμου 5χλμ αποκλειστικά για άντες (27 Νοεμβρίου), ενώ όσου θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους μπορούν να συμμετάσχουν στο Hot Triathlon II (12 Νοεμβρίου), το οποίο συνδυάζει τρέξιμο, κωπηλατική άσκηση εδάφους και επαναλαμβανόμενο τρέξιμο σε σκάλες.

Δραστηριότητες για ενήλικες: Ο Νοέμβριος περιλαμβάνει μια πληθώρα δημιουργικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων για ενήλικες, με στόχο να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Οι θεματικές των εκδηλώσεων διαμορφώνονται γύρω από καίρια ζητήματα της σύγχρονης καθημερινότητας, όπως το περιβάλλον, η εύρεση εργασίας και ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η απώλεια μνήμης, αλλά και γύρω από σταθερά ζητήματα όπως η υγεία και τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.

Παράλληλα, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί δύο συναντήσεις αφιερωμένες στην διεθνή διοργάνωση του Μαραθωνίου, όπου κορυφαίοι Έλληνες δρομείς θα μιλήσουν για την εμπειρία της συμμετοχής τους.

Η εκδήλωση «Τα ελληνικά Πανεπιστήμια συναντώνται με Έλληνες Ακαδημαϊκούς του Εξωτερικού» (7 Νοεμβρίου) προσκαλεί Έλληνες εκπαιδευτικόυς να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Υποτροφιών της ελληνικής διασποράς που προάγει την ανάπτυξη των συνεργατικών σχέσεων Ελλήνων του εξωτερικού με ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη. Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

(Συνολικές Επισκέψεις 193, 1 επισκέψεις σήμερα)
Ο Νότης Μαυρουδής γράφει ... για ένα θέμα δίχως θέμα!
Όταν οι Αρειανοί εισέβαλαν στη Γη! (radio broadcast)

mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*