01/10/2023

«Κι επειδή είσαι gay, έχεις δίκιο»; (ή Είναι καιρός να τελειώσει η «gay προστασία»

Του Μανώλη Κιλισμανή

Κι επειδή είσαι gay

Ο  Φώτης Σεργουλόπουλος είναι ένας άνθρωπος που αξίζει τον σεβασμό μας για την μέχρι τώρα στάση του. Το γιατί αξίζει τον σεβασμό μας μπορείτε να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο-αρκεί να σας πω πως δέχθηκε να εμφανιστεί σε εκπομπή του Λιάγκα μόνο και μόνο για να τον κράξει (πάντα ευγενικά και με τον τρόπο του) επειδή ο τηλεοπτικός αστέρας είχε εκφρασθεί ειρωνικά (για να το πούμε ευγενικά) αναφορικά με το θέμα του παιδιού του Φώτη (μην μου ζητάτε λεπτομέρειες, δεν αναπαράγω σκουπίδια).

Απ όσα κατάλαβα περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο ο Φώτης ξεκίνησε κάποια podcasts στην lifo με θέμα το coming out επιφανών προσώπων της δημόσιας ζωής.

Στο πρώτο επεισόδιο αυτών των μεταδόσεων ο Φώτης επέλεξε ως καλεσμένο τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κύριο Πατέλη, στον οποίο ανήκει η φράση «Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους»- εκτός κι αν πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα fake news.

Ομολογώ πως δεν μπήκα στον κόπο να ακούσω την εκπομπή και ως εκ τούτου τα σχόλιά μου ενδέχεται να είναι υποκειμενικά. Δεν θα μπορούσα όμως με τίποτα να ακούσω τον λόγο κάποιου που έχει δηλώσει τα ανωτέρω , μόνο και μόνο επειδή είναι ένας άντρας που του αρέσουν οι άντρες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μου είναι παντελώς αδιάφορο τι αρέσει τον κύριο Πατέλη. Μου αρκεί η συγκεκριμένη δήλωσή του  για να καταλάβω πως οι σεξουαλικές προτιμήσεις του οποιουδήποτε δεν αποτελούν  δικαιολογία για την συμπεριφορά του απέναντι στην κοινωνία.

Είναι καιρός να τελειώσει το παραμύθι της «gay προστασίας» και είναι μια καλή στιγμή να πάρει ο κύριος Πατέλης θέση απέναντι σε όσα συνέβησαν με τον Ζακ. Έναν άνθρωπο νεκρό , ο οποίος είχε ακριβώς τα ίδια γούστα με το κύριο Πατέλη.

Μανώλης Κιλισμανής


mm
About Μανώλης Κιλισμανής 36 Articles
Ο Μανώλης Κιλισμανής γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Από τα επαγγέλματα που έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής προτιμάει να κάνει ραδιόφωνο. Όχι πως κακοπέρασε στα υπόλοιπα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*